Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Przegląda
    Bielsko-Biała
    BossMedia Game #1533072855: Table Table TH 69 - €0.12/€0.25 - No Limit Hold'em - 21:32:47 - 2009/04/02
    Seat 1: BlackCatPL (€24.69)
    Seat 4: ikin123 (€6.76)
    Seat 3: berliozz (€23.89)
    Seat 5: suca88 (€10.91)
    Seat 2: Eliasen574 (€18.82)
    ikin123 posts the big blind of €0.25
    berliozz posts the small blind of €0.12
    Eliasen574 is the button
    *** HOLE CARDS ***
    Dealt to BlackCatPL [ ]
    suca88 folds
    BlackCatPL raises €1.00
    Eliasen574 folds
    berliozz raises €3.25
    ikin123 folds
    BlackCatPL calls €3.25
    *** FLOP *** [ ]
    berliozz bets €4.00
    BlackCatPL calls €4.00
    *** TURN *** []
    berliozz bets €11.06
    BlackCatPL folds
    *** SUMMARY ***
    Total pot €14.05 | Rake €0.70

Staty gościa 13/8 po ponad 100 rękach. Nie przypominam sobie żeby mnie wczesniej 3betował. Typowy murek.

Sprawdziłem z wysokim suited connectorem na pozycji (chyba dobrze). Flop w pierwszej chwili wydał mi się dobry a poza tym koleś cbetując może nie mieć dobrej karty. No i liczyłem że może mój układ się poprawi Na turn uderzył znowu dając do zrozumienia ze jednak coś ma i wtedy pomyślałem że poza setami, które tu spokojnie może mieć, biją mnie też 2-parowe układy jak AQ, AJ. Czasu mało na podjęcie ruchu i spasowałem.

Potem analizując na spokojnie to rozdanie zacząłem się zastanawiać czy napewno dobrze zrobiłem. Co on może mieć:
    -AA - bardzo prawdopodobne i jestem bity
    -KK - też bardzo prawdopodobne po akcji pf ale czy betowałby to na turnie?? - tu byłbym lepszy
    -AK - średnia szansa że taki murek 3betowałby pf ale sporo kombinacji tego układu w porównaniu do KK czy AA i jest to układ który ja biję, który pasowałby do jego gry postflop i o którym własciwie nie pomyślałem pasując na turnie.
    -QQ - patrzac na grę preflop - spokojnie mógł mieć ale po flopie jest tylko jedna możliwa kombinacja QQ - więc bardzo mała szansa i jestem bity
    -JJ - podobnie jak QQ ale mniejsza szansa że 3betował z tym pf
    -AQ i AJ - jestem bity choć mimo że w momencie pasowania na turnie układy te wydawały mi się dość prawdopodobne to teraz myśląc na spokojnie, taki koleś nie będzie 3betował chyba tych układów - to NL25 i on jest nitem który rzadko 3betuje.

Biorąc pod uwagę fakt, że zainwestowałem 1/3 stacka może na t powinienem zagrac allina??

Fold Pf!!!!

Przegląda
    Litzmannstadt
    Skoro to taki murek, to dlaczego nie fold pf? Implied oddsy i tak masz marne.
    Jaki ma % 3betow?
    Nawet dla 13/8 TT+ i AQs+ to uklady, ktore spokojnie moze 3betowac pf.
    Ja tu raisuje flopa; na turnie chyba tez fold.

13/8 na 5 handed to rzeczywiście mega tight. Aczkolwiek 100 rąk to nie jest zazwyczaj wystarczająca próbka. Jeżeli dobrze określiłeś jego wizerunek - a więc mega murek to bijesz tylko AK, a przegrywasz z całą resztą. A tak wogóle to na murka nie callowałbym QJs 3 beta. Bardziej mi odpowiada np 89s, które nigdy nie jest zdominowane. (murek 3 betuje JJ, QQ a 88-99 tylko sprawdza). Natomiast rozważałbym call SC-ów tak od 120BB efektywnych staków u nas.

Tragicznie zagrane imo.
    Po 1 fold pf.
    Po 2 jak juz zagrales call i trafiles taki flop to wypadalo by przynajmniej raisowac zeby sie zorientowac gdzie jestes w rozdaniu choc tutaj Twoj blad z pf obliguje Cie do stackowania sie z 2 pair (chyba po to callowales zeby cos takiego trafic, chyba ze callujesz tylko po to zeby trafiac sf albo fh ;( ) imo wiec raise/fold nie wchodzi w gre. Ja bym sie tu zawsze stackowal z tego wzgledu ze on tam bardzo bardzo czesto siedzi z AK.

Przegląda
    Widełka, Rzeszów
    Cytat Zamieszczone przez Karlos83 Zobacz posta
    Po 2 jak juz zagrales call i trafiles taki flop to wypadalo by przynajmniej raisowac zeby sie zorientowac gdzie jestes w rozdaniu
    Co ci daje raise flop??
    Skoro to mega murek 13/8 to jego zakres 3 betow to: AK, JJ+, moze AQ czasem.
    Wiec KK wyrzuci na 100%. Jedynie AK moze sprawdzic i to nie zawszze a jak sprawdzi albo sie zalinuje to tylko z rekami z ktorymi jestes w plecy a jak raisniesz powiedzmy do 12$ to juz jestes praktycznie podkomitet bo zostanie ci dorzucic 7$ do puli 50$.
    Ja tez bym to zrzucil na turnie.

Przeciez napisalem, ze w takiej syt obstawiam go na AK i jestem na 99% pewny, ze murek nie folduje tutaj AK na flopie a ja raisuje po to zeby nie miec sytuacji w stylu, ze wjezdza mi kolejny brodway i wtedy kompletnie nie wiem gdzie jestem i bardzo latwo moge sie dac wyblefowac. Imo w takiej syt blad z preflopa powoduje, ze trzeba to zagrac o stacki bo co chcesz flopnac jak callujesz 3 beta z QJ? Straight flusha, FH czy moze zwykly flush wystarczy? Come on

Przegląda
    Widełka, Rzeszów
    Jak juz mam grac o staki tutaj to wole zagrac call flop i alin na turnie przy blanku. Moze mu co odbilo i zagral z gownem i blefuje turna
    Imo w takiej syt blad z preflopa powoduje, ze trzeba to zagrac o stacki
    Blad z pf nie znaczy, ze mamy popelniac bledy na dalszych streetach.
    bo co chcesz flopnac jak callujesz 3 beta z QJ? Straight flusha, FH czy moze zwykly flush wystarczy? Come on
    No wlasnie i tutaj jest problem bo niby mamy to co chcielismy trafic ale to trafienie narobilo nam wiecej klopotow niz pozytku, bo te 2 pary wcale nie wygladaja za dobrze na takim stole i przeciwko takiemu graczowi.

Przegląda
    Bielsko-Biała
    Zgadzam sie z kurakiem
    Gdyby zamiast A było np 7 to jest gitara. QQ i JJ bardzo mało prawdopodobne w tej sytuacji - AA i KK nie spasuje i gramy o stacki
    Gdyby zamiast A było chociaż K to tez jest troche lepiej bo w obu sytuacjach przegrywam z setem (AA albo KK w zależności od flopa), ale przy K na stole, AA raczej niechętnie będzie tu pasować, a przy A na stole KK powinno sie zrzucić.

I jeszcze jedno pytanie - mówicie, że pf źle. Zatem z czym byście preflop dalej grali po jego 3becie?
    - sc ale niższe, żeby nie być zdominowanym np 78s + parki + AK
    - tylko parki + AK
    - tylko wysokie parki np JJ+ lub QQ+ i AK
    - czy inna opcja
    ??

Cytat Zamieszczone przez SAVVAS Zobacz posta
    Zenujaco zagrane i po co to wogole wklejac na forum?Co tutaj omawiac?
    Nie ma to jak rzeczowa porada. Młotek! Następnym razem

Tak jak inni mówię preflop. Dlaczego sprawdziłeś 3beta. Naprawdę nie trzeba od razu zakładać, że 3betują cię z niczym. Zwłaszcza gracze z takimi statystykami. Ja robię fold.

Jeżeli gość rzadko cbetował to ja robię call na flopie. Nie widzę sensu raise'a. Zrzuci słabsze ręce, a foldować do jego raise głupio bo już będziesz miał dużo zainwestowane z parami. Na turnie chyba fold nie jest zły. Tutaj dużo zależy od wyczucia przeciwnika. Ale uniknąłbyś wszystkich problemów foldując preflop.