Witam. Chciał bym opisać sytuację, która spotkała mnie podczas gry w Unibet.
W połowie maja zdecydowałem się na grę w Unibet, wcześniej wielokrotnie wpłacałem swoje środki do Unibet, byłem w pełni zweryfikowanym użytkownikiem.
Obstawiałem w zakładach bukmacherskich oraz grałem w pokera (Pot Limit Omaha). Do feralnego dnia wszystko przebiegało bez problemów, wypłaty były realizowane na czas aż do momentu gdy 16 maja 2012 roku moje konto zostało okradzione przez nieznaną osobę 3cią. Kradzieży padło 1500e z konta pokera oraz 3000PLN z konta zakładów. Środki zostały przetransferowane na konto pokera i przegrane na stawkach PLO800 (grywałem plo50-200). Żadna osoba nie miała fizycznego dostępu do mojego komputera, tych środków nie przegrałem także ja sam (nie byłem wtedy dostępny online). Gdy zorientowałem się, że ktoś włamał się na moje konto niezwłocznie powiadomiłem support telefonicznie. Po rozmowie z pracownicą supportu, kierowaniu podejrzeń na mnie oraz udzieleniu bardzo inteligentnej porady przez pracownicę Unibet (zgłoszenie kradzieży na policję LOL. Rzeby było śmieszniej pani z supportu rzekomu ukończyła prawo (chwila przerwy na śmiech).
Jako, że Unibet 'nic nie mógł zrobić w tej sprawie' przeanalizowałem historie rąk. Środki zostały przegrane głównie do jednego gracza (klasyczny objaw chipdumpingu). Zgłosiłem ten fakt wspomnianej Pani, obiecała przekazać sprawę do odpowiedniego departamentu.
Po kilku dniach braku żadnych wiadomości w mojej sprawie napisałem email.
Date: 18.05.2012 14:12
To:
Subject: Support request: my_unibet
Support RequestSubject:
my_unibet
Question:
Witam, chciał‚ bym dowiedzieć się na jakim etapie jest dochodzenie w sprawie wykorzystania mojego konta przez niepowołaną osobę 3cią. Jakie zostaly poczynione kroki do tej pory, aby wyjasnic ta sprawe. czy microgaming zablokowal‚o konto gracza, do ktorego przegrano wtedy znaczna sume pieniedzy.
Dnia 18 maja 2012 17:57 <Info-pl@unibet.com> napisał(a):
Dziękuje za kontakt z Unibet w sprawie konta. Uprzejmie informuję, że w takiej sytuacji wydział finansowy poprosił mnie o przekazanie Panu informacji o prośbie skierowania sprawy do odpowiedniego wydziału policji. Proszę poinformowac policje o podejrzeniu włamania na Pana konto gracza. Po przesłaniu przez policje odpowiedniego zapytania w załączniku do maila w formie oficjalnego dokumnetu informujacego nas o zaistniałej sytuacji udzielimy wtedy policji informacji na temat osoby która Pana zdaniem dokonała włamania na konto gracza.
Poprosiłem support o zablokowanie mojego konta w celu wyjaśnienia całego zdarzenia. Powinienem od Unibet otrzymać należny zwrot rake (kilkaset euro), jednakże Unibet wykorzystał sytuację z moim kontem do skonfiskowania tej kwoty. Za każdym razem support powtarzal, ze musze zglosic sprawe na policje. Wyslalem email, w ktorym oczekiwalem rzetelnej odpowiedzi na postawione pytania.
Dlaczego mam zglosic sprawe na policje? Czy jest Pan na tyle krotkowzroczny, ze nie wie czym to grozi w Polsce?
Na czym polega to wewnetrzne sledztwo, skoro nie przeanalizowaliscie nawet wskazanych przez moja osobe rozdan? Wklejanie gotowych tekstow i mydlenie oczow polecam zostawic dla innych.
Oczekuje odblokowania konta, chce wyplacic nalezny mi rakeback i usunac konto z Unibet, poniewaz firma nie dba o interes gracza.
Jezeli moja prosba nie zostanie spelniona, to opublikuje cala korespondencje oraz zalosne porady na wiodacych stronach internetowych. Mysle, ze nie jest to najlepsza forma reklamy jaka Unibet mogl by sobie wymarzyc.
Prosze takze o przedstawienie wynikow wewn. sledztwa do mojej wiadomosci. Chcial bym dowiedziec sie jak wygladaja 'postepy' w sprawie.
Czekam na odpowiedz.
Witam serdecznie Panie Mateuszu!
Dziękuje za kontakt z Unibet w sprawie konta. Uprzejmie informuję ,
że sprawę musi Pan zgłosić na policję. Pana konto w Unibet niestety
pozostanie zablokowane do czasu zakończenia naszego wewnętrznego
postępowania wyjaśniającego i zgłoszenia sprawy na policję. Prosze
nas powiadomic czy sprawa została zgłoszona w odpowiednim
departamencie policji.W razie jakichkolwiek wątpliwości bardzo proszę o kontakt
telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta.
Pozdrawiam,
Piotr
Reasumując Unibet nie zrobił nic, aby złapać sprawcę procederu (wina leży po mojej stronie, mogłem bardziej dbać o zabezpieczenia).Jednakże karygodnym jest to, że nie mogę odblokować swojego konta i otrzymać należnego rakebacku. Dodatkowo support wkleja oklepane teksty, nie informując o detalach misternego 'wewnętrznego śledztwa'. Całą historię przedstawiam jako przestrogę, by nie grać w firmie, która nie liczy się z dobrem swoich klientów. Podobna sytuacja może spotkać Ciebie czytelniku, przynajmniej wiesz czym Unibet może Cię zaskoczyć.