To nic nie da, bo ja nigdy nie trafiam. Nie mam nic przeciwko donkom grającym allki z FD.
To nic nie da, bo ja nigdy nie trafiam. Nie mam nic przeciwko donkom grającym allki z FD.
Słuchajcie ja teraz idę spać, wstanę ok. godz 17-19 i wtedy będę Wam mógł znowu coś pomóc, doradzić i podpowiedzieć nowe strategie. Więc możecie śmiało wklejać rozdania, potem je przeanalizujemy.
Widzę, że jednak nikt nie jest zainteresowany darmowym coachingiem.![]()
Ostatnio edytowane przez martino ; 31-01-2012 o 18:33
ej dla mnie np. grajac Donyna niskich stawkach jest o wiele latwiej wlasnie przez to ze ludzie graja smieszne uklady i trafiaja, wystarczy poczekac az sie wystrzelaja jak na dzikim zachodzie
ale w 180man turbo na PS zdecydowanie lepiej mi sie gralo za 4.40 i za 7.70 anizeli za 2.20 i w ogole nawet w MTT czesciej cashowalem w turniejach z wiekszym wpisowym,moze dlatego ze bardziej sie skupialem ale na pewno tez wplywa na to fakt wiekszej rozwagi grajacych.
Pomyslcie sobie jakbyscie grali zarabiajac 2 kola euro i po pracy pykajac w turnieju za 1 euro 4 fun...Przeciez gdyby wszyscy grali "tak jak wy uwazacie ze powinni" to nie bylo nawet tematu gorzkie zale![]()
Ja kiedys czytałem jakies wpisy kolesia który zszedł na niższe stawki i nie potrafił sie dostosować. Tylko że to był dośc duży przeskok. Juz nie pamietam, ale to było coś koło nl200 zejście na nl25-50. Pisał, że gra jest duzo bardziej pasywna i cos tam mu nie pasowalo.
Jak komuś mogą nie pasować pasywni przeciwnicy? Oczywiście dynamika na mikrostawkach jest zupełnie inna niż wyżej, ale po prostu trzeba się dostosować. Umiejętność "adjustingu" to ważna część pokerowej wiedzy i może ten gracz akurat miał tu leaki. Chociaż ciężko mi sobie w ogóle wyobrazić, że wygrywający gracz midstakes nie poradzi sobie z NL25...
To chyba nie do konca tak, że on nie był w stanie. Bardziej chodziło o to, że to co grał na wyższych stawkach dawalo dużo gorsze wyniki na nizszych. Pewnie potrafilby sie dostosowac
innymi slowy 'mozna uzyskac wieksze roi grajac z przeciwnikami o wyzszym skillu, niz z tymi o nizszym'
hm?
wydawac by sie moglo, ze powyzsze stwierdzenie jest prawdziwe wtedy i tylko wtedy gdy gracz ma problem z wspomnianym wczesniej 'adjustingiem'.
ej no, to chyba jasne, ze gra z mid stakes nie sprawdza sie na micro...
Nie ma co wyciagac zbyt pochopnych wnioskow,tak jak napisalem,grajac za wieksze wpisowe bardziej sie spinalemno i tez niewatpliwie gralem tych turkow zdecydowanie mniej i btw. to nie umiem grac mtt
Ale na pewno jest takie cos ze sie mozna "zakopac" na niskich stawkach ktos(taki chyba lepszy,nie chce mi sie szukac postu) kiedys na tym forum napisal ze gdyby nie troche szczescia to by gral NL5 po dzis dzien...Jak w kazdym SPORCIE
jak nie jestes wybitny to potrzebujesz troche szczescia
![]()
na nizszych stawkach mozna zakopac sie glownie przez rake