Witam,
Za 2 dni kończę 18 lat. Konto na PokerStars założyłem około rok temu, od tamtego czasu dokonałem paru depozytów po 10usd i kilku-kilkunastu cash-outów poczynając od 10usd do 60euro. Dodatkowo przyjaciel z innego kraju podsyłał mi transferem pieniądze w euro które był mi dłużny, więc je wypłacałem.
Jako datę urodzin podałem oczywiście datę właściwą jedynie z jednym rokiem wstecz, mianowicie - 1993.
Moje pytanie teraz brzmi tak, jeżeli teraz wypłacę wszystko co mi pozostało na koncie, tj. 33usd i napiszę do supportu z prośbą o zmianę daty urodzenia, co może się stać? Czy oprócz tego, że konto może zostać zamrożone lub zbanowane/usunięte, czy mogą zażądać w jakiś poważny sposób zwrotu wygranych lub transferów od przyjaciela? Mam na myśli windykację lub sprawę sądową o której możemy czytać w ich regulaminie?
Konto mam w mBanku, a karta to Visa Electron. Planuję w najbliższych dniach zmianę na eKonto i Visę zwykłą lub MasterC. Zastanawiałem się nad porzuceniem tego konta, stworzeniem nowego na to samo nazwisko z nową, poprawną datą, ale obawiam się, że jeżeli podam ten sam adres, zaloguję się z tego samego IP lub podam to samo konto bamlpwe, to może mi to zaszkodzić.
Wiem, że ten temat był kilkukrotnie wałkowany, przeszukałem anglojęzyczne fora pod tym względem, ale dalej nie otrzymałem jasnej odpowiedzi. Będę wdzięczny za indywidualne podejście do sprawy i pomoc. Zależy mi na kontynuowaniu gry na PokerStars, ale z drugiej strony nie chce stracić swoich dotychczasowych wygranych.
Z góry dziękuję za poświęcony mi czas.
Z poważaniem,
Piotr
P.S1 Czy wypłacając bezpośrednio na konto do mBanku kwotę 55 euro jestem bezpieczny? Jak to jest z bezpośrednimi wypłatami z PokerStars w Polsce jeżeli chodzi o prawo hazardowe?