Witam!
Czemu jak pierwszy raz klikam na link do forum to przekierowuje mnie zawsze na strone, z ktorej jestem atakowany jakims jebanym trojanem.?
Tak jest za kazdym razem, dopiero za druga proba laduje mi sie forum
Witam!
Czemu jak pierwszy raz klikam na link do forum to przekierowuje mnie zawsze na strone, z ktorej jestem atakowany jakims jebanym trojanem.?
Tak jest za kazdym razem, dopiero za druga proba laduje mi sie forum
Hmm, możliwe, że masz jakieś śmieci na kompie poinstalowane, bo wydaje mi się, że nie powinna to być wina forum. Przejedź kompa jakimś antywirusem + na wszelki wypadek jeszcze jakimś softem typu spybot s&d i daj znać co wyszło. Ktoś jeszcze ma tego typu problemy?
Mowa o tym guziku "Forum" u góry z lewej, tuż pod napisem "Pokerzysta.pl", obok "Nowe posty"? U mnie działa jak należy...
Wytlumacz troche dokladnie.
Wpisujac w google forumpokerzysta, a nastepnie klikajac na link(tak jest to link do forum) przekierowuje mnie do jakiejs obcej anglojezycznej strony i stamtad jestem atakowany. To samo mam na swoim jak i zony laptopie. Dzieje sie to tylko za pierwszym razem. Jak dam rade to jutro zrobie printscn, bo chyba dzis bedzie juz ok
Z jakich przeglądarek korzystacie i na jaką stronę przekierowuje? Google Webmaster tools mówią mi, że brak złośliwego oprogramowania na stronie ...
mozilla
Doli no i jak? Tez masz podobnie, ze odpala Ci sie obca strona?
ps co polecacie miec na kompie (darmowe, platne) by uchronic sie przed roznymi hujstwami?
Wywaliłem jakieś resztki po starych reklamach, chociaż wątpię, żeby to było powodem. Z ciekawości, macie może adblocka? Tak prawdę mówiąc to takie zachowanie bardziej przypomina jakiegoś wirusa, czy inne gówno na kompie niż na serwerze, szczególnie, że pojawia się tak jak piszecie tylko przy wejściu z googla.
Tak pojawiło mi się to samo, na firefoxie i chromie raz. Zaraz dokładnie przelecę kompa jakimiś programami antywirusowymi, bo już jeden jakiś syf mi znalazło (coś z toolbar w nazwie - użyłem combofixa, bo z tego tematu niektórym pomógł przy podobnym zachowaniu kompa, inni polecali hitmanpro - oba mi wykryły to samo, tylko teraz nie wiem czy to wina właśnie tego syfu, czy może dalej jest problem)
Dedicated 2-viruses ť How to fix Google Redirect Virus (browser hijacker) problem