-
PokerStars Game #39760170423: Tournament #241561387, $37+$3 USD Hold'em No Limit - Level XII (750/1500) - 2010/02/14 23:51:52 CET [2010/02/14 17:51:52 ET]
Table '241561387 505' 9-max Seat #3 is the button
Seat 1: Milosz17 (52403 in chips)
Seat 2: pokerplayr72 (53211 in chips)
Seat 3: aceheaven777 (61725 in chips)
Seat 4: luvthsgame (26127 in chips)
Seat 5: xking_highx (39086 in chips)
Seat 6: loomaha (32236 in chips)
Seat 7: kirjaaja (23375 in chips)
Seat 8: juma115 (17631 in chips)
Seat 9: jd tans (29485 in chips)
Milosz17: posts the ante 150
pokerplayr72: posts the ante 150
aceheaven777: posts the ante 150
luvthsgame: posts the ante 150
xking_highx: posts the ante 150
loomaha: posts the ante 150
kirjaaja: posts the ante 150
juma115: posts the ante 150
jd tans: posts the ante 150
luvthsgame: posts small blind 750
xking_highx: posts big blind 1500
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Milosz17 [ ]
loomaha: folds
kirjaaja: folds
juma115: folds
jd tans: folds
Milosz17: raises 1875 to 3375
pokerplayr72: calls 3375
aceheaven777: folds
luvthsgame: calls 2625
xking_highx: folds
*** FLOP *** [ ]
luvthsgame: checks
Milosz17: bets 6999
pokerplayr72: calls 6999
luvthsgame: folds
*** TURN *** [ ] []
Milosz17: bets 10999
pokerplayr72: calls 10999
*** RIVER *** [ ] []
Milosz17: bets 30880 and is all-in
pokerplayr72: calls 30880
Witam. Rozdanie z ostatniego micro milion na pokerstars. Przy stole grałem dosyć agresywnie. Ta ręka była 3 z rzędu, którą podbijałem. Przez cały turniej starałem się grać o małe pule być dosyć agresywny post flopa(gdy wymagała tego sytuacja). Starałem się grać też loose pf. Słowem grałem takim ułomnym small ballem. I teraz czy takie rozegranie tej ręki nie kłóci się z tym??? Może zaczekać na którymś streecie??? Przez chwilę myślałem czy by nie zaczekać na river. Bądź co bądź nie możemy być pewni, że mamy najlepszą rękę jeżeli gosciu calluje nas flop, turn i river. Jak to lepiej rozegrać??????
-
Tutaj chyba wszystko zalezy od readow na przeciwnika. Wiekszy rais pf bo robisz praktycznie miniraise. W sumie ja bym zagral to podobnie.
-
Nie kombinuj z tym smallball preflop bet sizingiem.
Sugeruję zwykłe 2,5-3bb otwarcia. Raisy typu 2-2,2bb to standard dla lagów grających szeroki zakres rąk, a Ty z tego co wiem jesteś TAGiem. Co doskonale widać po rozegraniu tej ręki po flopie. Small ballowiec postflop tak nie zagra TT
Lubisz rozgrywać TT postflop? Z jednym graczem pewnie tak, ale z dwoma, trzema?
As played wydaje mi się ok, ale to zależy... ewidentnie brakuje tutaj jakichś informacji o tym pokerplayr72.
Villain:
albo drawuje do koloru,
albo slowplayuje seta,
może też mieć overparę, ale jedyna która tutaj pasuje to JJ (QQ+ obv 3bet pre imo)
Nie sądzę żeby 8 na river mu pomogła, bo wychodziło by na to że drawował do gutshota.
W zasadzie jedyne 2 ręce którym karta na river mogła pomóc to Tc7c i 7c5c, tylko te ręce nie pasują zupełnie do jego gry preflop.
Inne rozegranie? Jeśli już piszesz o tym small ballu to check/call turn i c/c lub c/f river. To już zależy.
Mnie się zdaje że miał 22 albo 66
Ostatnio edytowane przez anoxic ; 27-02-2010 o 16:40
-
Znaczy nie grał czystym samll ballem(raczej takim pseudo). Staram sie grać bardziej loose na LP. Co do otwietrania to gram 3bb do blindów 50/100. Od 50/100 gram 2,5bb.Natomiast od 500/1000 gram 2,25bb. Niby oddsy dobre dla przeciwników ale w takich fazach turnieju goscie mają tendencje do murowania. Jak juz mnie scallują to nie robi to dla nich wiekszej róznicy czy calluje za 2,25bb czy za 4bb bo zazwyczaj juz cos mają, a mi małe podbicia pozwalają oszczędzić stack, to nie cash anoxic
Aha i jak bym sie miał trzymać ewidentnego small balla to check flopa ale cbeta sobie odpuscic nie moge
Ostatnio edytowane przez Milosz17 ; 27-02-2010 o 16:38
-
Ja tylko sugeruję że gra loose preflop wymaga dość sporych postflop skills i dobrego czytania oponentów.
Ja np. tak nie potrafię, więc gram TAG otwierając 2,5-3.
Twój bet sizing to nie żaden błąd, po prostu częściej będziesz grał po flopie z większą ilością graczy (niski raise + ante = dobre oddsy).
Na co go oceniałeś:
a) preflop
b) po flopie
c) po turnie
podaj jakieś zasięgi jeśli możesz.
Nie znam się na small ballu, ale zapewne wg teorii Negreanu nawet check flop jest tutaj ok. Pewnie najlepszy bet flop i check turn, a dalej w zależności od readów. Ta strategia wymaga dobrego czytania przeciwnika
Ostatnio edytowane przez anoxic ; 27-02-2010 o 16:42
-
Wydaje mi się że TT+, AQ+ by 3betował pf, z racji mojego tight image w ostatnich kilku rozdaniach.
CC mnie pf może z 22+, A6s+, Ato+, KJ+, 87s+,i dwie wysokie karty.
Bo jego callu na flopie on tu może mieć FD, str8 drawa z 87(czasem i w treflach) Wyższą op, A9,pp typu 88,77, czasem 66 i sety które mógł złapać i czasem jakieś dwie high cardy +FD.
Na turnie myśle że z jego rangu trzeba wyrzucić niższe pp, wciąż może callować z z ekami wymienionym wyżej
Na river sparawda sie komplikuje bo on tutaj może miec czesciej rece które mnie biją, wyjątkiem jest A9 na które go najbardziej obstawiałem(może bałem sie przyjąć do wiadomosci ze jestem z tyłu ). Wyrzuci on tutaj wszystkie nie trafione drawy. A sprawzi tylko z conajmniej top parą.
Takie jest moje rozumowanie jak sie myle to mnie poprawcie
-
Co komplikuje karta na river?!
Przecież ona daje nutsa tylko kartom: Tc7c i 7c5c. Ale te odrzucamy po akcji preflop.
Dobra, river daje też seta ósemkom, ale czy z para ósemek dotrwałby do rivera? Watpię.
IMHO jak już jesteś tutaj w dupie to na flopie.
Turn kompletuje drawy tylko ręce 5c4c i daje seta trójeczkom, ale czy on tutaj może mieć w rozdaniu 5c4c? To takie same pytanie jak to czy może tutaj mieć Tc7c i 7c5c.
A trójki imo pasuje bo Twoim cbecie na flopie.
Teraz tak, grasz allina na river.
Co cię sprawdzi?
22, 99, 66, 88, 98, JJ, QQ i może A9. (wykluczmy te strity i seta trójek).
Tak więc sprawdzi Cię zasięg który masakruje Twoje TT.
Konkluzja? Check river > push.
Optymalnie było by zaczekać na turnie i się zobaczyć co zrobi.
-
Nie wiem jaką villain ma mieć rękę (nie będąc kompletnym station), z którym zapłaci ci total ~50BB przez wszystkie 3 ulice, a która to z kolei nie bije TT.
Mały bet sizing moim zdaniem jest ok, ale to nie zależy od tego jaki jest lvl blindów, że na 50/100 tak a na 500/1000 tak tylko od tego jaki na stole jest przeciętnie stack wyrażony w bb. Tutaj za tobą są 2 stacki, które mogą sobie pozwolić na call + poza nimi same resteal stacki (poniżej 20bb każdy), więc podbijając 2,25bb nie dajesz im oddsów do niczego (jeśli tylko nie są upiornymi fiszami) bo grają push/fold vs twój open. Z większymi stackami macie jakieś 48BB efektywnie, więc też nie chcesz budować dużej puli oop. Jednak takie granie wymaga niezłego skilla w grze post flop i pewnej konsekwencji. Nie chciałeś budować dużej puli no i trafił się niezły flop - jest parę drawów, ale bez szału - możesz tu spokojnie zabetować pół puli for value i tyle wystarczy. Gra smallballowa nie ogranicza się do 2,5bb pre flop tylko do odpowiedniego dobierania rozmiaru betów post flop w zależności od siły twojej ręki, zakresu przeciwnika, tekstury flopa i PRZEDE WSZYSTKIM rozmiaru waszych stacków. Jeżeli villain nie jest mega aggro, to as played gram c/f river. Jeśli jego range, który bijesz to drawy do strita i do koloru to jeśli dobierał do strita ro często złapał na river parę ósemek i spróbuje nią dojść do showdown licząc, że miałeś overkarty a busted flush drawu nie będzie tutaj często blefował, bo czemu niby byś miał się tej ósemki przestraszyć. Swoim shove na river villain repuje dwie pary i wyżej + slowplayowane wysokie pary, ale to oczywiście rzadko.
-
To co Miłosz, miał tego seta?
Czy jednak 2 pary?
PS: graj z HUD'em, zawsze to coś pomaga i daje pewne informacje. Np. czy gość może tam mieć Tc7c, czy powinien 3betować JJ+ itd. W MTT nie powinno się ZBYTNIEJ wagi przykładać do statystyk, bo wraz ze zmianą fazy turnieju zmienia się sposób gry, lecz jednak zawsze COŚ mogą pomóc. Tutaj przydały by się, sam OPR/Pokerprolabs mało mówi.
Ostatnio edytowane przez anoxic ; 28-02-2010 o 01:01
-
heh chłopak przyszalał nie wierzył mi na żadnej z trzech ulic i dodrawował z 88 na river Na początku strasznie se nie mogłem odżałować tej puli bo była szansa żeby się chociaż do kasy załapać, miałbym stack 100k.
Huda już mam ale wtedy jeszcze nie miałem