gdzie najlepiej grac jestem poczatkujacy i na jakich stawkach czy grac w turniejach i gdzie sie nauczyc tych wszystkich nazw o ktorych piszecie bo ja nic nie rozumiem
pozdrawiam
gdzie najlepiej grac jestem poczatkujacy i na jakich stawkach czy grac w turniejach i gdzie sie nauczyc tych wszystkich nazw o ktorych piszecie bo ja nic nie rozumiem
pozdrawiam
Poszukaj jakis stron o pokerze, obecnie jest ich mnostwo. Poczytaj forum, jezeli znasz angielski polecam rowniez www.twoplustwo.com . Pograj troche na play money, zagraj kilka freerolli(turnieje bez wpisowego). Zobacz co Ci bardziej lezy. Jak juz poczujesz sie lepiej wplac 30-50$ i pograj gdzies na najnizszych stawkach(2nl,5nl lub 0.01/0.02, 0.02/0.04). Gdy sie zdenerwujesz odejdz od stolu, glupio przegrac wszystko w jeden dzien. Pamietaj ze to trudna gra, naprawde warto poswiecic troche czasu na nauke.
DuzySlon
dzieki bardzo tylko ze z moim angielskim to moge kupic tylko bilet na mecz
To forum jest po Polsku i ci w zupelnosci wystarczy. Powodzenia
Ja polecam prenumerate "Card Player" jak chcesz sie zaglebic w teorie pokera.
Zartujesz ? Dla początkujacego polecasz CP ??????
Jezeli jestes zainteresowany ciekawostkami z zycia pokerowego,
to oki ,
jezeli jestes poczatkujacy to na CP przyjdzie jeszcze czas !!!
(jezeli znasz angielski to strona www CP nawet przez początkującego powinna być odwiedzana)
pzdr
No tak dodatkowo nie zaszkodzi.Ale szkoda ze nie zna angielskiego "Play like a pro " Helmutha jest nawet nawet dla poczatkujacych.
Ale na tym forum jest duzo watkow dla poczatkujacych.
Jak np Staring Hands -Kakashi
http://www.pokerstrategy.org.uk/pl/
to bedzie dobre, zarejestruj sie, postudiuj troche te materialy co tam sa, dostaniesz pozniej nawet 50$ na granie a to co tam jest, dla poczatkujacego, wydaje mi sie naprawde w porzadku.
tez jestem poczatkujacym i napisze ci co ja zrobilem.
1. przeczytalem wszystkie artykuly i porady na polskich stronach o pokerze - okolo 10 stron. Aby obeznac sie z zasadami, slownictwem itp.
2. gram przynajmniej raz dziennie na freerollu i4poker (bossmedia i b2b), bet365, titan poker.
(na bet365 jest codziennie freeroll z pula 1000$ o 19.00)
3. przeczytalem:
"Harrington - Expert Strategy For No Limit Tournaments" - ciekawa ksiazka z przykladami o tym jak grac w turniejach.
"Lee Jones - Winning low-limit hold'em" - super ksiazka dla poczatkujacych, ktorzy mysla, ze w pokerze najwazniejsze jest szczescie - tez tak myslalem.
w planach mam :
Sklansky & Malmuth - Hold'em Poker For Advanced Players
Super System - Doyle Brunson
4. mam zamiar zaprenumerowac jakis magazyn o pokerze.
5. ogladam transmisje z rozgrywek w eurosport.
6. raz w tygodniu gramy z kumplami w realu (kupilismy zetony) i mamy sporo dobrej zabawy.
Mimo tego wszystkiego uwazam, ze jeszcze fatalnie gram, robie mase bledow i z gra na kase jeszcze sporo poczekam zanim zaczne.
Wiele osob z tego forum bedzie ci doradzalo "graj na kase, na male stawki" - ale nie przejmuj sie - ONI POTRZEBUJA TAKICH JELENI JAK MY - przeciez od kogos musza wygrywac pieniadze, a im wiecej lamerow gra tym lepiej.
pozdrawiem i zycze powodzonka.
adam