-
Hipoptetyczna sytuacja.
MTT. 300 graczy. zostalo graczy 100
Przenioslo cie na nowy stolik,
masz sredni stack,
Jestes na Buttonie,
akcja:
1xlimp,
1xsmall raise(3BB) od BIG stacka,
SB takze sredni stack.BB kolejny BIG stack.
Hero. A J off. co robi?
wykluczam Call.
Płatne 20 miejsc .freezout
PS. Mam nadzieje, ze niezasmiecam tematu zabardzo. Chcialbym posluchac opinni innych graczy.
Ostatnio edytowane przez ciemako ; 13-07-2007 o 11:51
-
sytuacja jest hipotetyczna aż za bardzo... średni stack wynosi np. 3k (zakładając, że na start było 1k), ale co z levelem? Chyba to jest najistotniejsze jaką częścią stacka Hero jest te 3BB, i czy raise do np. 12BB nie oznacza inwestycji połowy stacka?
Śmieszne słowo: stack
-
rzyczywiscie uproscilem grubo sytuacje...a i slowko niezle
Dokladnie chodzi mi wlasnie o sytuacje,gdy taki raise 12BB bedzie dla nas mocno uszczuplajacy. Czyli juz level wyzszy.
Chodzi mi o to, czy warto wogole rozwazac sytuacje dania all in. czy to w tej sytuacji bylby instFOLD.
-
Raczej na pewno byłby call od bigstacka a AJo to raczej nie jest karta na all-ina, więc dla mnie fold. Lepsza kazja przyjdzie wkrótce
Co innego gdybym był shortem, ale napisałeś, że stack mamy średni co oznacza gdzieś około 30-goktóregoś miejsca, więc nie ma co się rzucać z AJo.
-
Bez zbytniego namyslu very easy fold.
AJo to nie jest reka, z ktora nawet majac pozycje mozemy zaszalec, a jesli mamy sredniego stacka, mozemy spokojnie zaczekac na lepsza szanse, nie tracac w tym rozdaniu nic.