-
witam chciałbym się dowiedziec co robicie w takiej sytuacji, i dlaczego
Full Tilt Poker Game #22148119679: Table Cypresswood (6 max, ante, deep) - $0.50/$1 Ante $0.20 - No Limit Hold'em - 13:07:19 ET - 2010/07/07
Seat 2: sAnChOpAnCzO ($271.70)
Seat 6: Boberish ($515.55)
sAnChOpAnCzO antes $0.20
Boberish antes $0.20
Boberish posts the small blind of $0.50
sAnChOpAnCzO posts the big blind of $1
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to sAnChOpAnCzO [Qd Qc]
Boberish raises to $3
sAnChOpAnCzO raises to $11
Boberish raises to $31
sAnChOpAnCzO has 15 seconds left to act
sAnChOpAnCzO raises to $78
Boberish raises to $515.35, and is all in
sAnChOpAnCzO ?
staty 20/18
-
po 5becie nie ma opcji żeby to zrzucic hu. ale jak nie czujesz sie komfortowo 5b/callujac shove to po prostu flatnij 4beta i pograj w pokera po flopie
-
masz 40% przeciwko {QQ+; AK}. 1,75 : 1, czyli potrzebujesz 36%. call and pray for AK ;]
sytuacja sie zmienia jesli AK nie jest w jego zasiegu, ale to juz Twoje zadanie, aby to okreslic.
-
ciezko zrzucic, zalezy jak gral wczesniej jak murkowato to mozna foldnac.
-
nie wiem ile masz z nim rak, do tego malo stat podales, ale to jest czysta allinacja
-
Możesz napisać czemu 5betujesz QQ? Moim zdaniem jeśli decydujesz się na 5bet, to oczywiście tylko i wyłącznie z intencją sprawdzenia shove - przeciwko zakresowi AK QQ+ masz 40% equity i 35,6% pot odds, także innej opcji nie widzę.
Jednak niespecjalnie widzę jakiekolwiek value w 5betcie. Oczekujesz, że sprawdzi cię pre flop z jakimiś śmieciami do tak wielkiej puli? Albo, że zrobi shove za 270BB's z TT? Ja bym się tego nie spodziewał bez reada, że typ jest maniakiem.
-
z cieżkim sercem sprawdziłem pokazał K5s, gralem z nim jakies 20-30 rąk
-
Nie no, ok, rezultat fajny. Pytanie jednak pozostaje dalej to samo - czemu ma służyć 5bet?
-
^^ lucky z tym K5
popieram Leszka w 100%