-
Seat 4 is the button
Total number of players : 5
Seat 10: DibsoN ( $25.5 )
Seat 4: endafahy ( $24.2 )
Seat 5: nobdog1 ( $15.32 )
Seat 6: pesov ( $27.12 )
Seat 7: PeriMCS ( $25.01 )
nobdog1 posts small blind [$0.12].
pesov posts big blind [$0.25].
** Dealing down cards **
Dealt to PeriMCS [ ]
PeriMCS raises [$1.25].
DibsoN folds.
endafahy calls [$1.25].
nobdog1 folds.
pesov calls [$1].
** Dealing Flop ** [ , , ]
pesov checks.
PeriMCS bets [$2.75].
endafahy calls [$2.75].
pesov folds.
** Dealing Turn ** [ ]
PeriMCS bets [$6].
endafahy raises [$20.2].
PeriMCS folds.
Na turnie byłem pewien, że 7 nic nie zmieniła, ale po jego raise nie byłem już pewien. Mógł zablefować z K, ale ostatnie doświadczenia tylko z parkami, kiedy nie wierzyłem przeciwnikom, nie były miłe. Przeciwnik statsy 61/0 po 26 rękach. Do tej pory nie wyróżnił się niczym poza VPIP-em (chociaż na 25NL połowa tak ma)
-
Ja fish pewnie bym tego nie zrzucil, ale mysle, ze dobra decyzja w tym wypadku jest fold. Gosc ma statystyki typowego CS, ktoremu wlacza sie agresja, gdy ma nutsy. Jaki to pokerroom?
-
Stawiam na jego AK "zamykam oczy" i calluje
-
hmm, tak naprawdę to nie taka łatwa decyzja, ale jak przeciwnik był pasywny postflop to raczej FOLD.
BTW: Kilka uwaga
61/0 - te 0 to PFR czy AF ?
Właściwie to mając K, przeciwnik nie mógł "zablefować" bo niby co mógłbyś lepszego zrzucić ? AA, tripsa ? Jeżeli już robiłby Check/Call i C/R na turnie z Kx to mógłby to być ewentualnie value bet
pozdr
-
0 to PFR.
Jego agresja na
flopie: 0.40
turnie: 1.67
riverze: 0
ale nie brałem pod uwagę jego agresji dotychczas. Zresztą łącznie mam na niego 26 rąk, a ta nie była ostatnią jaką rozegraliśmy.
Z blefowaniem K chodziło mi o to, że blefował, że ma 7 mając K i licząc, że ja K zrzucę. Ale czy to jest myślenie na tych stawkach? Z drugiej strony, czy ktoś na tych stawkach zrzuciłby AK, KQ? (ja tak, ale czy często ktoś by zrzucił? ) Chyba jednak skłaniałbym się ku temu, że to dobry fold.
-
hmmm... pula 34$ - ty musisz dołożyć 14$... ja bym nie zrzucił. ale zdaje sobie sprawę z tego , że mam z tym problem gdy grywałem na NL25 to widzialem takie cuda, że fold nie wchodził u mnie w rachubę w tego typu sytuacjach. często goście pokazywali mi w takim rozdaniu 88 albo K2.