Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    Mam pytanie, czy betowanie po flopie w agresora (tzw. donkbet) kiedy callowaliśmy bez pozycji preflop ma sens? A jeśli tak to w jakich sytuacjach?

Przykładowa ręka:

http://www.tlpoker.pl/h/29787

Preflop dałem tylko call z BB, nie 3betowałem 99. Flop niski, mogło się zdarzyć że ma overparę. Zabetowałem z intencją zrzucenia tego po normalnym raisie.

Mogłem zrobić też check/raise, tylko gdybym dał check, przeciwnik zabetowałby pewnie za 2 a ja bym musiał wrzucić do puli 6-7 żeby to miało sens. Więc wybrałem "tańszą opcję" z donkbetem. Najgorzej jakbym zrobił check-raise, przeciwnik dałby call i na turnie spadłaby wysoka karta, (A,K,Q) która zabiłaby mi akcję, pula byłaby spora a ja byłbym łatwym celem po checku na turnie bez pozycji.

No i druga kwestia donkbety czasem uniemożliwiają przeciwnikowi na pozycji zobaczenie darmowej karty.

Co o tym sądzicie? Dzięki za komentarze

Donkbety są ok, ale pod warunkiem, że grasz je również z silnymi układami. Zazwyczaj taki donkbet oznacza to, co ma oznaczać, czyli średnią rękę przygotowaną do zrzutu :]. Dlatego warto czasami zagrać też tak z czymś silnym, wtedy w przyszłości ludzie będą bali się raisować Twoje donkbety

Przegląda
    Łódź
    co Ty wogole opowiadasz gosc robi raise 2 ty reraise 6-7 i co cie obchodiz jaka karta wypadnie na turnie ? w tym momencie przeciez gosciowi zostalo 3,5-4,5 $ wiec gosc nie moze cie wyblufowac

A skoro grasz beta tylko dlatego ze to jest tansza opcja to chyba ktos tu gra za wysoko i boi sie wrzucac pieniadze do puli nawet przeciwko donkom

Przegląda
    Radom / Lublin
    U mnie na każdego takiego donbeta od full stacka idzie raise. Jeśli grasz przeciwko regularsom od pewnych stawek, to jest sens zrobienia takiego beta czasem z silnym układem, bo większość ludzi Cię zraisuje. Ale na dłuższą metę nie polecam, ja np. robię od razu notatkę, jak gracz zachowuje się na raise jego donkbeta.

Z drugiej strony, jeśli grasz przeciwko słabemu graczowi, opłaca się czasem zrobić taki donkbet z niczym. Wszystko moim zdaniem tutaj zależy od tego, z kim jesteś w rozdaniu.

Przegląda
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Barry Zobacz posta
    ja np. robię od razu notatkę, jak gracz zachowuje się na raise jego donkbeta.
    + dodatkowo piszę z czym donkbetuje jeśli dojdzie do showdown, czy robi to z rękoma drawującymi, drugimi parami, itp. czy z monsterem
    albo z kolei czy miesza donkbetując zarówno z monsterami lub średnio mocnymi układami (ta ostatnia uwaga dotyczy bardzo nielicznej grupy graczy)

U mnie na każdego takiego donbeta od full stacka idzie raise
    I ja coś takiego uwielbiam Często gram donki na agresywnych graczy z setem A na słabych lubię donkować jak mam draw i wtedy widzę turna taniej

Przegląda
    Toruń, Bydgoszcz
    Donkbety są najbardziej opłacalne przeciwko agresywnym graczom przy dry boardach z secikiem.

donk bet to jedno z najbardziej wkurwiajacych zagran

Dokladnie jak dla mnie donkbet oznacza weak/medium made hand wiec prawie zawsze raisuje goscia jesli bylem agressorem pf.

Natomiast odwaracajac sytuacje jak gramy w gracza agresywnego to przy trafieniu np seta donkbety sa spoko bo zwykle dostajemy raise i budujemy pule

Cytat Zamieszczone przez ostrybyk Zobacz posta
    donk bet to jedno z najbardziej wkurwiajacych zagran
    Ja zawsze reraisuje donkbety (o ile oczywiście nie jest to potdonkbet, który wiąże donka z pulą a ja kompletnie nic nie trafiłem, ale to rzadkość) o pulę w górę i w 95% przypadków następuje fold.

Stąd też uwielbiam te zagrania moich przeciwników, bo uznaję je za darowiznę bez żadnego ryzyka.

Oczywiście to działa na moich stawkach czyli NL100, wyżej już pewnie ilość takich dawców ulega redukcji