-
Coś ode mnie do rozkminy.
No-Limit Hold'em Tournament, 1000/2000 Blinds (8 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
saw flop
Button (t66431)
SB (t77433)
BB (t71697)
UTG (t37972)
UTG+1 (t21561)
Hero (MP1) (t88972)
MP2 (t47333)
CO (t82735)
Hero's M: 29.66
Preflop: Hero is MP1 with ,
2 folds, Hero bets t4599, 4 folds, BB calls t2599
Flop: (t10198) , , (2 players)
BB checks, Hero checks
Turn: (t10198) (2 players)
BB checks, Hero bets t6679, BB raises t16222, Hero calls t9543
River: (t42642) (2 players)
BB bets t22750, Hero ????
Pytanie nie tylko o river ale o całą linię począwszy od flopa. Kilka info wspomagających.
Hero. Całkiem luźny. Kilka otwarć ale bez reakcji przeciwników. Na sd pokazywane dobre układy.
Villain. Prbl weak player. Swoją opinię opieram na rozdaniu kiedy otwierał z UTG by spasować na 2:1 vs short z MP a sprawdzenie kosztowało go w okolicach 1/5 stacka.
Any idea ??
Aaaa....70 left stack powyżej avg w czołówce turnieju.
-
Jak dla mnie to jest to trójka trafiona na flopie stawiam (666 lub 222), koleś wyczekał, że dojdzie wysoka karta i być może cię ona trafi i tak się stało, K na turn robi ci TPTK, ty zagrywasz on robi check-raise i już wie, że trafiłeś K i na river robi bet, który on uznaje, że ty jesteś w stanie sprawdzić... ewentualnie może to być blef, ale mało kto jest w stanie blefować w takiej sytuacji i do tego zagrać na river value bet bluff...
Ostatnio edytowane przez Piecia ; 09-03-2010 o 15:01
-
Jego linia + notka "weak player" mnie również najbardziej przekonują do 22 i 66.
AK, KQ raczej odpada...
Ostatnio edytowane przez anoxic ; 09-03-2010 o 15:11
-
Ja gram fold na river -> pokazałeś wyraźnie, że na turn nie był to late cbet tylko faktycznie masz mocną rękę, a villain wydaje się tym nie przejmować i betuje w ciebie na river. Dodatkowo betuje taki sizing, który daje ci świetne oddsy na call przy twoim pozostałym stacku.
-
ja tam sie nie znam ale robie call
-
poza tym znajac simona mozna troche polevelowac...
ja tam sie nie znam ale wlasnie bym tam sobie pokitral pomarudzil i pogodzil sie z coolerem-go on
-
Zrzucam na river. Ale ponieważ chcę to zrzucić to może nie callować już raisu na turnie?
-
Nie ma szans, żebym do idioty zrzucił. Jeśli cooler to niech będzie.
Poza tym chyba cbetuję flop przeciwko takiemu villainowi.
-
z tym flopem to troche na dwoje babka wrozyla skoro simonczan ocenil jego range na mozliwe trafienie czegos na flopie...chociaz...check/raisowal by turn?moze stwierdzil ze simonn chce reprezentowac k i byl testing opon...ale bet river to juz tez moze byc tellin a story... i tak pewnie cooler w stylu k8 skoro donczur
edit:45 troche pasuje....ja bym na jego miejscu mial ))) i banan
-
ja cbetuje flop, majac w pamieci rozdanie o ktorym pisales. as played, calluje river. po pierwsze, gosc moze value betowac slabsza reke, po drugie, rzadko kiedy set zaczeka tutaj turn. nawet jesli w tym konkretnym rozdaniu dostales coolera, to sadze ze call przeciwko takiemu rywalowi nie moze tutaj byc zly na dluzsza mete.