-
Za mało się dzieje na tym forum więc postaram się częściej coś wrzucać dla rozruszania umysłów.
Turniej na żywo PLH/PLO, teraz runda holdema.
Blindy 150/300, ze startowego 10k zrobiłem około 24k przy średnim 14k. Do stolika przed momentem dosiadł się młodziutki Fin z trochę większym od mojego stackiem i wyglądający na grającego bardzo agresywnie.
Ja na BB, on na UTG+1 robi raise do 750, dokładam.
Flop
Czekam, on 1200, dokładam.
Turn
Po krótkim namyśle betuję 2000, on błyskawiczny raise do 5500, analizuję i call.
River
Od razu czekam, on błyskawicznie oznajmia all-in (nie może go zagrać bo to pot limit a w puli jest "jedynie" 15050, po prostu to bet o pot), od razu folduję.
Co mieliśmy na ręku? O kolory naszych kart pytam tylko o potencjalne trefle.
-
-
-
-
Spasowałeś KQ
-
-
robi sie absurdalnie no ale tak Trias, trochę przesadziłeś moim skromnym zdaniem, ale czekajmy na rozwiązanie.
-
-
mysle ze Ty 99, a czy on pokazal karty?
-
Wg. mnie rozsądną ręką z którą Twoja linia ma sens to 9c9x. Przede wszystkim mając na uwadze linię pf vs UTG przeciwko agresywnemu graczowi z Finlandii(może stereotyp ale jak słyszę skandynaw to mam takie leaki ). Imo rzadko na PF względem UTG będziesz tutaj flat callował oop z KJ, do czego ta linia znowu pasuje na postflopie, ale nie pasowałby mi ten call na pf.
Ja tutaj stawiam na 99 z uwzględnieniem 9c9x.Chociaż w tym wypadku chyba nie ma to zbyt wielkiego znaczenia...