Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: nl100(5max)AJ

Przegląda
    Syberia
    Hero 98$ na UTg widzi call
    Co raise 4$
    sb(110$) call
    bb call
    Flop16$)

sb check
    bb check
    Hero check
    CO bet 5$
    sb raise 10$
    bb fold
    Hero call
    Co fold
    Turn:
    (41$)
    sb check
    Hero bet 50$
    sb call
    river:

sb raise all in
    Hero?
    musze dołożyć jakieś 35$
    Nie raisowałem AJ pre flop bo raisowalem 3 ostatnie ręce,moja pasywność na flopie wynikała z faktu że sam chciałem reraisować,ale po rerasie sb do mikrobetu CO postanowiłem tylko dolożyć i zobaczyć co zrobi CO(to była jego pierwsza gra na tym stole i nic o nim absolutnie nie wiem,a strasznie dziwny wydał mi sie ten jego bet)
    natomiast sb gral bardzo radosnego pokera,częste głupie blefy,pre flop raisował każdego Asa a od AT robil reraisy.Po tym jego checku obstawilem go albo na drawa do koloru z flopa albo na czysty blef.Owszem mógl mieć jeszcze TT,bo nie wiem jak rozgrywa takie pary,ale raczej je wykluczylem(jak dla mnie zaaatakowalby z nimi dopiero na riverze,bo wydawałyby mu sie zdecydowanie niepokonaną ręką)
    Moje pytanie z czym on mógł dołożyć się na turnie do mojego tak dużego betu i jak można bylo inaczej tą ręke rozegrać?(dodam że ostatnio nic nie moge wygrać więc już sam nie wiem czy ja wogóle wiem o co w tej grze chodzi,i może mój tok rozumowania jest poprostu fishowaty)
    Ostatnio edytowane przez dawkar ; 16-08-2007 o 17:35

Przegląda
    Szczecin/Manchester/Hong Kong
    wtf? jak chcesz to spasowac jak wpuli jest ze $150?

Przegląda
    Syberia
    nie chce spasować,bardziej chodzi mi o opinie na temat calego rozdania

Przegląda
    Krakow
    zbyt pasywnie, przecież board jest drawowaty. Jeśli uważasz, że masz najlepszą rękę, to czemu pozwalasz przeciwnikom dobierać? Slowplay w tym wypadku chyba jest niewskazany.

Teraz już nie możesz spasować.

Przegląda
    Radom / Lublin
    ja po flopie dalbym raise 30, zeby wiedziec na czym stoje i wyeliminowac ewentualne drawy. Jesli sb dobieral do pikow to mogl zagrac tak na river. Na ongame lepiej nie slow playowac, bo czesto sie ponosi za to karę. Masz pozycję, dlatego duży re-raise po flopie i zobaczymy co zrobi na turnie. W sumie nie zdziwi mnie jak ma A5.

Cytat Zamieszczone przez dawkar Zobacz posta
    Nie raisowałem AJ pre flop bo raisowalem 3 ostatnie ręce,
    Rozumiem takie podejście do sprawy, ale w takim wypadku wybrałbym fold a nie open-limp.

Cytat Zamieszczone przez dawkar Zobacz posta
    Moje pytanie z czym on mógł dołożyć się na turnie do mojego tak dużego betu i jak można bylo inaczej tą ręke rozegrać?
    IMO jeśli nie 3-betowałeś flopa, to na turnie trzeba było dać check . Tak na wszelki wypadek aby trzymac pulę nisko. Natomiast koleś mógł sie dołożyć na turnie z AT+,A5,TT, chociaż jeśli grał radosnego pokera, to ja obstawiam QdJd. Tak czy inaczej, koniecznie trzeba zrobić o nim notatkę.

jdx

Przegląda
    Syberia
    nie podbijałem bo byłem gotowy złożyć tą ręke po reraise CO(J to może i niezły kicker ale są leprze),a jego minibet mi się wybitnie nie spodobał).Natomiast sb mógł mieć naprawde wszystko w tym pare 2, bądz T2o.Ponadtto na turnie chyba bet 50$ do puli 41$ powinien wyrzycić drawy z rozdania,bo turn tak naprawde nic nie zmieniał(za wyjątkiem A5,którego gość i tak nie spasowałby na flopie nawet jak bym przywalił alla).Generalnie chodziło mi o to by został z Asem a złożył ewentualne drawy.Ponadtto w pokera gramy żeby wygrywać pieniądze a nie rzucać all inami na lewo i prawo i zgarniać mini poty bo ktoś może dobrać.
    Wkażdym razie gość miał ,i patrząc na jego karty mój rerais do 30$ na flopie pewnie wyrzuciłby go z rozdania,ale z drugiej strony teoretycznie on na turnier miał tylkjo 18% a jednak dał call czyli w analogicznych sytuacjach powinienem 4 razy następnie wygrać,tylko że niestety nie wygrywam

Hehe, blisko byłem. Na flopie gość wyczuł słabość u Co i próbował stealować. Na turnie pojawiły się dodatkowe opcje i jeśli dobrze policzyłem, to koleś musiałby wyciągnąć od Ciebie na river (jeśli trafiłby kolor) jakieś $25 aby call na turnie był opłacalny. Przy takiej puli byłoby to bardzo proste, tym bardziej, że o kolor w karach zbytnio byś go nie podejrzewał. Tak więc po przemyśleniu uważam, że to zagranie byłoby całkiem dobre, gdyby nie konieczność inwestowania połowy stacka w draw do nienutsowego kolor przy sparowanym stole.

Tutaj masz na pocieszenie jedno z moich starych rozdań.

HERO (SB) $100
    BB
    UTG
    OPP $300
    CO
    Button

HERO is dealt

Preflop:
    UTG calls $1, OPP calls $1, CO calls $1, Button cals $1, HERO raises to $8, BB folds, UTG folds, OPP calls $7, CO folds, Button folds
    Pula: $20

Flop
    HERO bets $15 OPP calls $15
    Pula: $50

Turn
    HERO bets $40, OPP calls $40
    Pula: $130

River
    HERO goes all-in, OPP calls
    OPP shows and wins the pot.

Tak to jest z tymi runner runnerami. Sądziłem że dobierał do strita.

jdx

Przegląda
    Syberia
    Jdx jak to obliczyleś że gość musialby odemnie wyciągnąć 25$ żeby mu się to opłaciło?ma 18% na wygranie tej ręki dokłada 50 do puli 91$. Jak dlamnie zagranie byloby dobre jakbyśmy mieli po 300$ a nie po 100$

Na turnie koleś jest 82:18 underdog. Musi zapłacić 50 aby wygrać 91 (41 pula z flopa + 50 twoj bet na turnie). Wartość oczekiwana takiego zagrania wynosi: 0,18*91 - 0.82*50 = -24,62. Czyli sprawdzając Twojego beta na turnie koleś traci średnio około 25 papiera. Wobec tego, jeśli na river trafi kolor, to musi dodatkowo wygrać co najmniej 25 aby wyjść na zero. Po prostu implied oddsy.

jdx