Witam,
na swoim blogu umieściłem dzisiaj nowy wpis - przewodnik dla chcących nauczyć się PLO. Mam nadzieję, że przyda się początkującym
http://bocian.tlpoker.pl/
Jakieś uwagi?
pzdr
Witam,
na swoim blogu umieściłem dzisiaj nowy wpis - przewodnik dla chcących nauczyć się PLO. Mam nadzieję, że przyda się początkującym
http://bocian.tlpoker.pl/
Jakieś uwagi?
pzdr
dzieki wielkie bocian, swietny zestaw
jedna rzecz o ktorej kiedys wspomniales w jakims watku, a nie moglem znalezc w wymienionych linkach to gra na stole z 50bb (w twoich rozdaniach niektore byly z pelnym a niektore z polowa stacka), uwazasz ze czasami gra z pol BI jest bardziej +EV, czy to kwestia protekcji bankrolla przed variance na bardziej agresywnych stolach?
Ostatnio edytowane przez Hedge ; 29-11-2007 o 16:50
Sympatyczna inicjatywa. Jeśli chodzi o PLO zawsze byłem donkiem, moze teraz się to zmieni
p.s Bocian zaniechałeś już zupełnie scrabblową karierę ?
On był pierwszy który to zrobił, teraz pora na nas.
tia, żeby tak w scrabble dalo sie grac w necie z fishami na $ to moze warto by bylo
Co się dzieje ostatnio coraz wiecej osob zaczyna grać omaszke
jest bardziej popularna od 7cs,ale do popularności jaką cieszy się holdem nawet się minimalnie nie zbliża
Gra z 50 BB to wariacja na temat strategii short stack Slotbooma dopasowana przeze mnie do gry na agresywnych stołach na Party (tylko Full Ring). ZACZYNANIE gry z 50 BB wydaje mi się bardziej +EV, niż start z pełnym stackiem - Slotboom proponował wprawdzie 20-30 BB, ale ja gram nieco inaczej, bardziej "otwarcie". Pewnie ogranicza to też jakoś swingi, ale np. agresywniejsze i bardziej swingogenne gry 6-max gram pełnym stackiem od razu, bo gra z 50 BB nie jest tam odpowiednia - więc nie o wahania rolla tu chodzi. Po szczegóły zapraszam do książki Slotbooma, koncepcja mojej gry na początku (dążenie do podwojenia/potrojenia) jest podobny, nieco inne są środki ku temu.
Na to wygląda, przeoczyłem parę turniejów w okolicach Wawy i potem już nie chciało mi się pilnować grafika - a poza Warszawę na turnieje to nigdy jakoś tyłka nie ruszyłem... Może kiedyś jeszcze wybiorę się na jakieś MP lub PP? Czasem pykam w necie - na kurniku jako fejhoa, ostatnio często Belgijka - głównie jako odpoczynek od PLO i pewien sposób testowania biorytmu intelektualnego, jak kiepsko zagram w literki to znak, żeby dać sobie spokój także od pokera. Taki wskaźnik stanu (formy) głowy trochę
pzdr