czy ktos moglby podać dokładna definicję
early position / late position ?
z gory dziekuje
czy ktos moglby podać dokładna definicję
early position / late position ?
z gory dziekuje
Moja definicja to przy 9 lub 10 osobowym stole LP to miejsce rozdajacego i osoby przed nim, EP to 2 lub 3 osoby po duzym blindzie, wszystko miedzy nimi to Middle Position.
powiedzcie bo tego jedynego okreslenia nie umie do tej pory zatrybic :lol: co oznacza conflip czy jakos tak?
coin flip (ang. rzut monetą) - sytuacja gdzie prawdopodobieństwo wygrania na końcu rozdania dla każdego z graczy jest równe lub zbliżone do 50% (przy grze 1v1) - czyli jakby rzut monetą. Najczęściej określa się to przed flopem, gdzie dwóch graczy wchodzi all-in.
Hmm jakie jest fachowe określenie na strita oraz flusha złożonego z 4 kart ze stołu i 1 karty z reki?
A ja mam pytanie o formułę turnieju: rebuy i freezeout. Czym się różnią?
Edit: znalazłem w innym wątku, ale myślę że to też powinno znaleźć się w słowniczku, więc posta nie kasuję.
turniej rebuy to taki, w którym do pewnego momentu można dokupić żetony, freezeout to taki, w którym nie można zrobić rebuya i po stracie wszystkich żetonów odpada się
turnieje rebuy - turnieje w ktorych za okreslona gotowke mozesz dokupic zetonowZamieszczone przez wooysiah
turnieje freezout - koncza sie zetony konczy sie gra :P
Tu macie coś co podchodzi pod słowniczek :wink:
najlepsze jest AUDI i ANNA KURNIKOWA
kurnikova to standard ale wiekszości z tych określeń nie znałem.
Anna kurnikova looks good never wins :twisted:
ktoś to miał w podpisie