inspiracja na dobry mindset do foldowania Patrik Antonius vs. Tom Dwan - Aussie Millions Cash 1/4 - YouTube
inspiracja na dobry mindset do foldowania Patrik Antonius vs. Tom Dwan - Aussie Millions Cash 1/4 - YouTube
Ile mam % na wygranie tego rozdania?
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($49.50)
BB ($39.76)
UTG ($70.61)
Hero ($50)
CO ($51.04)
BTN ($117)
Dealt to Hero
fold, Hero raises to $1.50, fold, BTN calls $1.50, fold, fold
FLOP ($3.75)
Hero bets $2.75, BTN raises to $6.50
4%!
Wczoraj wpieprzyłem 76 robiąc błedy. Dzisiaj takie coś. To jest nauczka. Jak popełniasz błędy to ci jeszcze coolera dopierprzą. Kurwa. 3 dni grani całe +30$. Chyba rzucę pracę.
Sam załozyłem bab beatowy/swingowy watek w tonie gorzkich zali. Rzeczywistośc okazała sie jednak troche inna niż "mam wielki downswing". Oczywiscie miałem, ale nie składał sie tylko z matematycznej wariancji.
Kolejny durny blef na river. Push po tym jak przeciwnik sprawdził mój CR na turnie. I akurat tym razem złapał 2 outera na turnie. Ja pierdole. 5k rąk i +13$.
Jak nie cooler, czy suckout to fancy play syndrome. Nie mam cierpliwości do tej gry. Chyba dokończę bonusa i przerwa na kolejne 1,5 roku.
5k rąk to tak strasznie dużo ? ;p
Mało, ale nie o to chodzi. Było już +180$ i przez swoje głupie/dziwne/fancy zagrania tak spadłem. Czasem gram chociaż mi się nie chce, ale nie ma co robić. Albo jestem zmęczony i robię takie rzeczy. A grać mogę dopiero jak wszyscy śpią, więc czasem jest to 23, po dniu pracy i przed następnym.
Jak zrzucić AA w 3betowanej puli gdy przeciwnik gra CR? Jesteś pewien, ze ma seta/fulla gdy robi push, ale nie potrafisz zrzucić. To już -30$ jestem.
Przeciwnik 40/5.
Wiem, że to durne, ale nie potrafię się powstrzymać. Poprostu wywalam kasę w błoto. Dziwne, bo na codzień jestem normalny :/
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) On Game
SB ($46.25)
BB ($101)
UTG ($123)
CO ($36.94)
Hero ($49.75)
Dealt to Hero
fold, CO calls $0.50, Hero raises to $2, fold, fold, CO calls $1.50
FLOP ($4.75)
CO checks, Hero bets $3, CO calls $3
TURN ($10.75)
CO checks, Hero bets $8, CO calls $8
RIVER ($26.75)
CO checks, Hero bets $26.75, CO calls $23.94 (AI)
CO shows
(Pre 60%, Flop 92.6%, Turn 72.7%)
Hero shows
(Pre 40%, Flop 7.4%, Turn 27.3%)
CO wins $71.63
dodajmy do tego 2 BI na 1000 rąk 3betowane AA na flopniętego seta i po 6k rąk jestem już na minusie. Czyli z bonusem może na 0. Dobrze zainwestowany czas.
Ostatnio edytowane przez PeriMCS ; 25-02-2012 o 14:48
Nie patrz ze jestes na minusie po 6k rak bo to po prostu smieszne troche jest. To jest zerowa probka i NIC po niej nie wiesz. To samo z tymi AA w 3b potach, skoro przegrales 2 razy z setem to przestan 3betowac AA, albo zacznij foldowac pre. No przeciwnik trafil, ale co z tego - biles jego range, grales EV+, grasz zgodnie z BM? Jezeli tak to nie martw sie, tylko cisnij dalej. I polecam ostra prace nad mindsetem bo to jedna z najwazniejszych umiejetnosci. Pozdro!