Strona 529 z 573 PierwszyPierwszy ... 29429479519527528529530531539 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,281 do 5,290 z 5728

Wątek: gorzkie żale

Rubik + czutka = Masta Dizasta
    z jakich stawek taki miszcz?

Przegląda
    Bielsko-Biała
    No cóż - po raz 3 w ciągu kilkunastu dni to samo. Powoli pnę się w górę, dochodzę do pewnego momentu i... wystawiam się na celownik PS Już wczoraj było dość ostro (np set przegrywał z overparą, AA czy KK z gutshotami, trips z tp itd), ale że ja też coś przyfarciłem (oczywiście w ilościach o wiele mniejszych) i do tego miałem pare dużych wygranych to udalo sie wyjść na plus.

No ale co sie odwlecze to nie uciecze, cel osiągnięty być musi, kasa poszła w jedną stronę (tzn do mnie), to teraz musi pojść w drugą (tzn ode mnie). A każde przejście to kolejny rake - wiadomo. Wczoraj się nie udało więc dziś PS zabrał się mocniej do roboty. Efekt:

- 2 top pary vs gutshot - wyfarcił na turnie
    - strit - na turnie możliwy kolor a na river 4 karty po kolei pod wyższego strita, poddałem się
    - overpara vs gutshot - wyfarcił na river
    - set vs sd - doszło mu
    - KQ vs Q8 - ja tp Q z wyższym kickerem, on dodatkowo fd - spadło mu (to jest akurat 50:50)
    - set - od turna możliwy kolor, na river 4 karty pod rząd pod strita. Koleś szalal wiec sie poddalem, przyznał ze miał kolor
    - TT vs JT (alliny ze shortem) - wygrał
    - TT vs K7 (alliny z tym samym shortem) - znowu wygrał
    - KK vs fd - znowu na river mu spadło
    - KQ vs K4 (obaj po parze K) - turn 4
    - JJ i overpara vs fd bardzo luznego i agresywnego donka - na river mu spadło
    - mam gołe AK, flop przeczekany, turn K, river A (calluję jego bety). Po co te wyfarcone rr 2 pary? Bo gość ma seta z flopa i trzeba opłacić

Do tego nadzialem się
    - KK na AA
    - QQ na AA
    Oraz przegrany allin:
    - QQ vs AK

A że podobno każdy widzi tylko pechowe porażki więc dla porównania lista szczęśliwych wygranych

- 2 trafione strity (w obydwy przypadkach po trafieniu na stole leżały 4 karty do strita więc ciężko o skasowanie kogoś - raz sie udało bo był kompletnym donkiem)
    - fd + gut vs set (alliny ze shortem)
    - 2 trafione na turnie sety - vs tp i vs niższy set. Ale oczywiście PS postarał sie zebym za duzo nie wygrał wiec w obu przypadkach trafienie seta oznaczalo mozliwy kolor, stol sie nie sparował. Przy secie dodatkowo były niemałe szanse na strita. Czyli podsumowując trafić mogę ale akcję trzeba max zabić zeby nic z tego nie było

Dodatkowo AA vs JJ i alliny (to wygrałem).

Warto jeszcze wspomnieć o drawach - to jakaś tragedia jest. Gdy jest opcja wygrać dużo to za cholere nie dojdzie. Często na turnie przybywa mi dodatkowo outow żeby sie nie wycofać i opłacać ręke przeciwnikowi ale żeby trafić to za cholerę. I poza tym jak dziś napieprzałem przez 3 rundy np z drawem próbując donka wywalić (bo jak ktoś calluje 50-70% flopa to w większości sytuacji ma gówno które zrzuci, jesli nie trafi), to często pokazywali tp. Ale jak miałem np dobre tp to z podziwu nie mogłem wyjść jak donki zrzucali rękę za ręką.

I na koniec jeszcze jedno ciekawe rozdanie
    Mam QJ, koleś 3betuje, do tego dwóch calluje wiec postanawiam dorzucić. Flop AKT. 2 graczy (w tym agresor) czeka, ja betuję i... wszyscy fold. Nosz kurwa to jakie gówno wszycy dostali że nikt (a zwłaszcza agresor) nie zachaczył takiego flopa.

Z tym QJ to ja bym sie nie przyznawal do "dorzucenia".

omfg

Grabbed by Holdem Manager
    NL Holdem $0.50(BB) Replayer
    Hero ($120)
    BB ($50)
    UTG ($17.50)
    UTG+1 ($22.30)
    UTG+2 ($54.70)
    MP1 ($57.30)
    CO ($47.85)
    BTN ($93.60)

Dealt to Hero

fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $1.50, Hero raises to $7, fold, BTN raises to $17, Hero calls $10

FLOP ($34.50)

Hero checks, BTN bets $17, Hero raises to $56.50, BTN raises to $76.60 (AI), Hero calls $20.10

TURN ($187)

RIVER ($187)

BTN shows
    (Pre 17%, Flop 68.4%, Turn 84.1%)

Hero shows
    (Pre 83%, Flop 31.6%, Turn 15.9%)

BTN wins $184

Sorry ze dzisiaj mieszam tak tutaj ale: BRAWO HERO!!! Panowie nie wrzucajmy tutaj naszych zlych zagran. 82rott a co bys zrobil jakby flop spadl ci A22? Robisz push pre, koles Cie calluje z 62s, wpada mu flush i wtedy jest zal a nie cos takiego.

nie widze opcji pushowania KK 180bb w wygrywajacego rega for value.

wrzucilem tu bo mialem dosc pod koniec 6godziny grania. wrzuce do strategii.

Cytat Zamieszczone przez 82rott Zobacz posta
    omfg

Grabbed by Holdem Manager
    NL Holdem $0.50(BB) Replayer
    Hero ($120)
    BB ($50)
    UTG ($17.50)
    UTG+1 ($22.30)
    UTG+2 ($54.70)
    MP1 ($57.30)
    CO ($47.85)
    BTN ($93.60)

Dealt to Hero

fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $1.50, Hero raises to $7, fold, BTN raises to $17, Hero calls $10

FLOP ($34.50)

Hero checks, BTN bets $17, Hero raises to $56.50, BTN raises to $76.60 (AI), Hero calls $20.10

TURN ($187)

RIVER ($187)

BTN shows
    (Pre 17%, Flop 68.4%, Turn 84.1%)

Hero shows
    (Pre 83%, Flop 31.6%, Turn 15.9%)

BTN wins $184

:/ Na kiego grzyba wrzuciłeś rezultat?

Cytat Zamieszczone przez Banis Zobacz posta
    :/ Na kiego grzyba wrzuciłeś rezultat?
    Bo to gorzkie żale?

Tylko 500 rozdań, ale "udało się" wtopić
    2 pair vs AK TPTK alliny na flopie za 130bb
    QQ vs AK alliny preflop (donk staty rzędu 70/40) (jak wiadomo QQ nie wygrywa nigdy)
    mam seta, ten sam donk łapie do swojego 35o straighta
    KK vs donk VPIP 50 broni blindów z 9To i łapie na turnie do straighta. Na szczęście nie był fullstackiem. Na riverze zagrał check, a ja zagrałem jego allina :/

50bb poniżej EV. Jeden pozytyw, NonSD bliskie zera, kilka udanych calli z bluff catcherami.

Cytat Zamieszczone przez PeriMCS Zobacz posta
    Bo to gorzkie żale?
    Rozdanie jest analizowane w innym wątku - bez rezultatu?

najpierw byl gorzki zal, potem analiza