ja też nie chcę szałtboksa
niczemu konstruktywnemu nie służy, a ja wpisuję się na nim tylko po pijoku, dzięki czemu robie z siebie niezłego przypała
Ja czasem używam shoutboxa do konsultowania strategii, jeśli problem nie jest wart osobnego tematu, więc nie przesadzajcie, że jest tak bezużyteczny. Zresztą, jeśli komuś nie odpowiada, to przecież nie ma obowiązku korzystania - poza nielicznymi przypadkami jakiegoś wielkiego rushu (ostatni był spowodowany dotarciem Górala do FT w EPT), shout nie wpływa znacząco na wydajność forum.
ma on swoje plusy jak i minusy, ale w tym przypadku mysle, ze jednak owych pluskikow jest zdecydowanie wiecej.
Jedynym minusikiem shouta jest to, że przy dużej ilości wpisów zamula forum. Takie sytuacje jednak zdażają się dość rzadko (FT Górala), choć jak tak dalej pójdzie to coraz więcej okazji będziemy mieli to wyrażania kibicowskich ekspresji na shoucie. Dodatkowo, jeżeli ktoś gra jakiś turniej i chce, żeby forumowicze mu pokibicowali, to shout jest najlepszym sposobem szybkiej komunikacji pokerzystów. I odwrotnie: jak ktoś ma dosyć grania na dany dzień i ma akurat ochotę pokibicować to może się szybko dowiedzieć, kto gdzie gra...
Podsumowując uważam, że shout jest bardzo przydatnym dodatkiem forum i nie rozumiem argumentów jego przeciwników. Nie chcesz to nie otwieraj SB. Minus jest jeden i to o nim musimy dyskutować - jak zniwelować przeciążenia serwera.
Jdx z tymi reklamami, to był tylko pomysł. Generowałyby wyższe przychody gdybyśmy zaczeli w nie klikać (na zasadzie pajacyka )
A czy nie dałoby się tak zrobić, żeby shout można było u siebie włączyć/wyłączyć w panelu administracyjnym? Ewentualnie, żeby shout nie był na stronie głównej ale w jakimś subforum. Czy wtedy osobom, które nie widzą shouta, też zamulałoby?
dobrym pomysłem byłby jakiś shoutboxowy regulamin, aby nie było bezsensownych wpisów (jak np moje głupie gadanie o wtopionych 2 BI:P - już nie będę nawet po pijaku tak spamował)
na moje w ogóle nie ma tematu i naprawdę przy odrobinie wysiłku Doli jest w stanie zrobić tak aby byli zadowolonie wszyscy. Można zrobić zawsze shouta w nowo otwieranym oknie. Jest jeszcze kilka innych rozwiązań.
Shout się przydaje, nie szkodzi, zamula, ale da się to naprawić. Więc do dzieła !
Spoko, zastanawiam sie nad najlepszym rozwiazaniem, cos wymyslimy, tak zeby wilk syty i owca cala
moze sie umowimy, ze ten topik bedzie takim nieoficjalnym shoutem, kazdy post tutaj bedzie traktowany jako shout.