To był żart, sam kiedyś amatorsko grałem w MTG (a talię miałem niezwyciężoną ) :lol:Zamieszczone przez Kirek
To był żart, sam kiedyś amatorsko grałem w MTG (a talię miałem niezwyciężoną ) :lol:Zamieszczone przez Kirek
Jedyny klopot polega na tym, ze w j. angielskim slowo check oznacza doslownie "sprawdzac". W ten sposob pokerzysci na calym swiecie beda "sprawdzac" przed postawieniem stawki, z wyjatkiem polskich pokerzystow, ktorzy beda robic odwrotnie i "sprawdzac" po postawionej stawce... :roll:Zamieszczone przez triox
No ale z tego co widze na turniejach, wiekszosc uzywa czekam jako check, jakos tak sie zlozylo ze wymawia sie podobnie i pasuje chyba lepiej niz sprawdzam, bo u nas sprawdzam to ang. call
jakias ta wasza terminologia do bani, powinno byc:
check-pukpukam
call-hereiam
fold-zmiekłem
raise-kozacze
reraise-schizuje
all in-desperat
fajnie nie?
To moze ktos mi pomoze, co to jest wrap draw, bo zaczalem grac wiecej omahy i to jest czesto spotykany termin
Wrap draw to taki gdy wiele kart daje ci strita np: masz 89QK a na stole jest TJx.
Ok, tak myslalem ale chcialem sie upewnic
Z ksiazki Phila Hellmutha, Jr "Play Poker Like the Pros":Zamieszczone przez Doli
WRAP - W Omaha sa to 4 poczatkowe karty po kolei, np. 10-J-Q-K.
WRAP STRAIGHT DRAW - STRAIGHT DRAW, w ktorym co najmniej 3 rozne karty moga zrobic strita. Na przyklad, gdy w reku mamy 8-10-J-K i flop jest 7-9-Q, mozesz zrobic strraight z 6, 8, 10, J lub K. Jest to przykladem jednego z najwiekszych mozliwych wrap straight draws.
Dice nie masz moze tej ksiegi w PDFie, ale niezaszyfrowana wersje?
He he, na Dice'a zawsze mozna liczyc Dzieki za dokladne info.