Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Pierwszy 1000$

Przegląda
    Łódź
    Cytat Zamieszczone przez Aston1906 Zobacz posta
    ja też kiedyś nie wiedziałem co to wszystko znaczy, ale zamiast śmiecić forum
    no wlasnie apropo smiecenia forum to czy wypowiedzi typu Q cos tam lub +1 cos wnosza ?:P

raczej nie wiele Wiec moze jak komus szkoda czasu na wlasna wypowiedz to lepiej nie pisac nic ?:P

a co do tematu to ja chyba najbardziej cieszylem sie jak z bankrollem 100$ usiadlem na bossie na stol 1,5-3$ wtedy taki byl teraz chyba juz nie ma i dwa razy przegralem buin 30$ a potem szlo mi super za ostatnie 40$ i wygralem wtedy pierwszy raz pota powyzej 100$ to chyba mi najbardziej utkwilo w pamieci gdy cofnalem sie do poczatkow mojej gry

Gdy ja cofam się do początków mojej gry to wychodzi mi na to, że pierwszy tysiąc, a nawet dwa, wje...em.

jdx

Cytat Zamieszczone przez sebkrol18 Zobacz posta
    no wlasnie apropo smiecenia forum to czy wypowiedzi typu Q cos tam lub +1 cos wnosza ?:P

raczej nie wiele Wiec moze jak komus szkoda czasu na wlasna wypowiedz to lepiej nie pisac nic ?:P
    +1

Przegląda
    Biała Podlaska
    Tytuł tego tematu bardzo pasuje do mojego celu więc pozwolę się tutaj wpisać. Mając na koncie PS 70$ i chcąc grać cash od jakiego limitu powinienem zacząć? Grać zamierzam NL SH. Chciałbym w ten sposób zbudować bankroll ok. 1k$. Nie jestem początkującym graczem ale mam problemy z samokontrolą i przeważnie moje niepowodzenia zbudowania bankrolla brały się z gry na wyższych stawkach niż pozwalał mi na to stan konta.
    Podsumowując, od jakiego limitu zacząć? Mając jaki bankroll powinienem wskoczyć wyżej? Dzięki za mądre odpowiedzi

ja bym z 70$ sprobowal dograc na nl2 do 150$ i majac wtedy 30bi przejsc na nl5 ;p 4 stoly np.

Moim zdaniem powinieneś do maksimum wykorzystać pokersavvy. Graj sobie NL5, może nawet NL 2 do poziommu gdzieś 150$. Jeśli sie orientujesz to moim zdaniem możesz z 15 BI spokojnie uwalniać jakies bonusy. Full tilt, party poker itd... Tam możesz szybko ugrać wymagane fpp. Moim zdaniem powinieneś sie skoncentrować właśnie na pokersavvy, a depozyt bonus traktować jako dodatek. Ja obecnie depozyt zawsze dopasowywuje do wymaganych fpp przez pokersavvy na danym roomie(są roomy gdzie dostaniesz kase dopiero po uwolnieniu). Takie bonusy robie sobie w "przerwach" od downswingów.
    NP: DoylesRoom za 825 fpp dostajesz 800 pkt(to jest 80$). Uwalniając 10$ za każde 166fpp wychodzi że z depozyt bonus ugram ok 50$. To mi starcza i na tym sie koncentruje. Zawsze można sobie coś tam ugrać

Przegląda
    Gdansk
    majac 70$ na pewno nie warto grac nl2 jesli juz umiesz grac

nl5 gralbym maks do 120-150$, na nl10 sh 15 bi spokojnie wystarczy

a jesli chodzi o roomy z pokersavyy to poczatkujacym chyba najlatwiej jest wyrobic bonus na littlewoods poker, poza tym poziom zenujacy

Przegląda
    Biała Podlaska
    Dzięki za odpowiedzi. Zdecyduję się chyba na Doyles Room. Ile czasu może zająć wyrobienie tego bonusa na NL5 grając na 4 stołach przy wpłacie np. 50$?

Cytat Zamieszczone przez Wojtek_112 Zobacz posta
    No ja pamietam, że najwiecej frajdy sprawiała mi gra na samym początku jak jeszcze miałem 0. Potrafiłem grać 20h bez przerwy, kończąc o 5 rano 7 godzinnym turniejem na play money(nawet nie wiedzialem ze kazdy room oferuje jaieś freerole). Byłem drugi z kilku tyś i byłem z tego dumny. Jak kończyłem to miałem wrażenie, że puszcze pawia. Jacyś obserwatorzy pisali przy HU ze jesteśmy "sick" i dopiero teraz to rozumiem.

O co chodzi z tym "this"?
    Ze tak zacytuje z poczatku tematu.. W tym co tu jest napisne jest wiele prawdy. Sam pamietam jak z jakimis drobniakami na koncie gralo sie wielogodzinne freerole albo turki za 0.10$ i jakos czlowiekowi sie chcialo. Teraz oczywiscie i zyski sa wieksze, ale sama gra stala sie dla mnie jakby mozolna no i nie jest tak latwo