c/f turn. Taki cold call zbyt rzadko nie jest uber-monsterem żeby wrzucać tam później dodatkowe 100bb.
c/f turn. Taki cold call zbyt rzadko nie jest uber-monsterem żeby wrzucać tam później dodatkowe 100bb.
imo jezeli chcesz foldowac na jakakolwiek akcje, to as played fold do raise na flopie
C/F na nieznanych i większość znanych. Taki call to prawie zawsze monster. Aby pokazać słabość i mnie nie wystraszyć, hehe. Co w sam raz jest IMO idiotyczne ponieważ osobiście chętniej sprawdziłbym pusha. Tzn. po takiej akcji push wygląda dla mnie słabiej niż call. Natomiast będąc na miejscu przeciwka sam zagrałbym pusha z monsterem. Aczkolwiek nie tylko z tym. Takie 5h6h na tym flopie wygląda niczego sobie. A 5s6s to już monster. Natomiast prawie na pewno nie świrowałbym z TT-QQ. Poza tym w rozdaniu jest szort wiec przeciwnik musi coś mieć.
Jakie 100? 200!
Znaczy się call AI shorta i jeśli ten trzeci przebije to pasujemy? To jest IMO trochę słabe bo IMO koleś nie tylko z monsterami może przebić. IMO nasz raise lepiej definiuje jego (i poniekąd naszą) rękę i w związku z koleś niekoniecznie będzie chętny to podjęcia próby outplayowania nas. W zasadzie to koleś może odnieść wrażenie że już jesteśmy na stałe przyspawani do puli.
jdx
Ostatnio edytowane przez jdx ; 19-02-2010 o 14:11
Ja nie jestem fanem zagrań raise/fold ale przy takich deep stackach w tej sytuacji to jest najsensowniejsza opcja imo.
Raisujemy allin shorta do 110$, dostajemy 3bet i musimy tutaj zrzucić. Jeśli gramy z randomem (nie wiedzieliśmy że to uber donk) to nic tutaj nie bijemy prócz blefu. Jednak z racji takiej że short jest na allinie to ręka villaina będzie pokazana na showdownie, więc wątpię żeby to był jakiś blef.
99-QQ (range który pasuje do jego zagrania pre) imo nie 3betuje naszego raisiu na flopie który to raise wygląda grubo.
Ostatnio edytowane przez anoxic ; 19-02-2010 o 14:52
wszystko zalezy od IQ o ktore posadzamy villaina
debil i tak nie bedzie raisowac bez made hand
madry i tak sie zallinuje ze wszystkim co ma 40%+ na AA bo wie, ze nie mozemy/nie powinnismy callnac
przecietnych weakregow tam nie ma, bo sa weak ];
po przemyśleniu zaczyna mi się podobać ten raise/fold na flopie, przy czym preferuję mały raise, jakieś 100$. niedokładnie przeczytałem rozdanie i myślałem że to 44$ pochodzi od tego kolesia z deep stackiem, a nie shorta.
natomiast ogólnie na flopie mamy nie najłatwiejsze decyzje, przeciw loose/passive donkowi na deepie wolałbym raisnąć overbet preflop do jakichś 50$, żeby zasymulować że commituje szorta zapominając o bożym świecie, a debil i tak pewnie callnie. i wówczas z miłą chęcia się zestackuję.
No proszę.
Jdx przekonał wszystkich do zagrania, które nie istnieje*.
To się nazywa persfazja. Brawo!
* W którymś z wątków kilku forumuserów wypowiadających się i tutaj usilnie wywodziło, że takie coś jak raise for information nie istnieje.
I domagali się podania przykładu takiego zagrania.
Uogólniłbym to bardziej na coś typu "raise dla informacji przy nie-deep efektywnych stackach" :P
Tutaj imo na serio po 3becie na flopie nie mamy co brnąć w rozdanie z takim deep stackiem. Najgorsze jest to że gramy bez pozycji. Więc jakkolwiek w teorii wygląda zagranie raise/fold z AA na flopie tak tutaj jest ono imo najlepsze.
na random playera na flopie imo:
raise(shorta)/fold > call(shorta)/call niewielkiego 3beta > wsuwanie całego stacka na flopie > raise(shorta)/call 3beta