Panowie i ew. Panie nie ma sie co tak denerwować.
Gdyby rozegranie miało miejsce na stawkach 25/50 zgodziłbym się...ale rozmawiamy o stawkach 1/2 więc zasada jest taka, im wyższe stawiki tym większe prawdopodobieństwo że przeciwnik zagrywa z lepszą kartą(ciekawy jestem reakcji na to....
Oczywiście zgadzam się ze rise do 20 to bardzo dobre zagranie natomiast jak widać z dalszego rozwoju sytuacji przeciwnk podbijając pokazuje że ma kartę. Założenie że ma KK lub AA jest w tym momencie jak najbardziej zasadne, chociaż zgadzam sie że nie pewne.
Nie chodzi tu o to ze ktoś podbił 4bb czy 3 bb i ze dlatego obstawiam go na KK lub AA, chodzi o całokształt sytuacji.
QQ na stawkach 1/2 jeśli chcecie oczywiście możecie uznać za nuts, ale to tylko przed flopem. A jak widać z przebiegu sytuacji rozdanie nie skończy sie przed flopem.
Za nuts uznałbym raczej KK.
Stosunek QQ do AK wynosi 56.757% do 43.243% a QQ do AKs 53.786% do 46.214%, więc w naszym przpadku QQ wg mnie raczej cieżko uznać za nuts.
Zaznaczam jeszcze raz że nie miałem zamiaru nikogo urazić, każdy z nas ma prawo do własnej interpretacji rozdania i szanuję to że Wy macie inne zdanie. Gdyby każdy zgadzał sie ze sobą nie było by sensu w istnieniu tego forum.
Pozdrawiam