-
Ostatnio Gra suited connectorami przynosi mi coraz więcej wygranych, w związku z tym mogę sie wypowiedzieć:
1) SC najlepiej sprawdzają się na buttonie. Najlepsze jest podbicie o ile dużo ludzi calluje. Jeżeli, ktoś zlimpował wysoką parę AA,KK lub innego potwora to teraz zazwyczaj sie ujawni (podbijając) i to nam da możliwość ucieczki z rozdania. Jeżeli kilku, lub jeden sprawdzi, to mamy często przewagę psychologiczną. Gracz nie jest pewien, czy mamy coś czy nie (dlatego sprawdzanie nie jest dobre na buttonie). Jeżeli wypadnie ładny flop: tzn. 4 w kolorze i 4 do stita, i jakaś wysoka karta, to mamy wielką szansę wydoić człowieka, ale trzeba zacząć już teraz semi-blefując. Możemy zagrać na wolną kartę, bo zazwyczaj gracze przed nami bedą się nas troche obawiali, a to nam często pozwoli dociągnąć do jakiegoś fajnego układu za darmo. Mamy też możliwość czystego blefu przy nijakim flopie (środkowym - różnokolorowym). Wszystkie uwagi sprawdzają się na buttonie, lub PÓŹNYCH pozycjach.
2) BARDZO rzadko, ale jest dobrze jest podbić na pierwszej pozycji. Często kradniesz blindy, a już jak Ci wypadnie Dream flop - to wyciągasz kogoś do dna.
3) Nie polecam wchodzić z SC do rozdań w innych pozycjach, ani wchodzić po podbiciu któregokolwiek gracza (ale to moje doświadczenie)
4) Nie polecam po prostu wchodzić - albo podbicie, albo pas
5) Nie polecam grania słabszych SC niż 56.
6) Im silniejszy SC tym pewniej powinniśmy się czuć. Przecież AKs to też SC, a wiekszość z nas z nim wejdzie all-in
PS. Uwagi dotyczą NL - bo tam jak trafisz rozdanie to sie możesz podwoić
Pozdr.
Szczególnie dla Sc