Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Nl5 - 88

2 rozdanie tez biedne
    wiekszy raise pf
    wiekszy bet na flopie i turn, a na river wsuwasz resztki stacka

Podbijając przed flopem staram sie robić to zawsze o taką samą ilość BB niezależnie od kart, ale faktycznie z tego rozdania dałoby sie wyciągnać więcej.

W takim razie podbijaj zawsze 4bb plus 1bb za kazdego limpera.

Cytat Zamieszczone przez carabus Zobacz posta
    Podbijając przed flopem staram sie robić to zawsze o taką samą ilość BB niezależnie od kart, ale faktycznie z tego rozdania dałoby sie wyciągnać więcej.
    I tego się trzymaj, jeżeli podbijasz 3BB to PF był OK. Na turnie też nie wiem czy jest sens betować dużo, bo tylko od seta 3 dostaniemy prawdziwą akcję, pozostałe ręce mogą się przestraszyć dużego beta, także IMO zagrane dobrze.....

3 bb to chyba trochę za mało jak na te stawki. Myślę, że zbyt lekką ręką będą nas sprawdzać, lepiej podbijać 4 lub 5 bb. Ja do 3 bb zacząłem podbijać dopiero na NL50, głównie ze względu na stosunkowo sporą liczbę 3betów
    Ostatnio edytowane przez Trias ; 18-08-2009 o 23:16

W sumie może to i racja, nigdy nie grałem NL5, ale domyślam się, że dość dużo osób będzie nas sprawdzało PF, także większe otwarcia odniosą lepszy efekt.

Do takiego samego wniosku doszedłem i od kilku dni testuje podbicia o 4BB. Na razie jest ok To co zauwazyłem to rzadziej mnie sprawdzają z BB,a przy 3BB często wchodzili do gry z nienajsilniejszymi kartami.