-
***** Hand History for Game 23430751338 ***** (Full Tilt)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Saturday, August 28, 11:15:45 ET 2010
Table Carnegie (Real Money)
Seat 7 is the button
Seat 1: PAKETA7 ( $101.50 USD )
Seat 2: Mutha Franklin ( $80.00 USD )
Seat 3: Ziggy Beats ( $102.10 USD )
Seat 4: Huggy Pair ( $113.60 USD )
Seat 5: Hero ( $116.55 USD )
Seat 6: digital jihad ( $115.80 USD )
Seat 7: Fatto 1 ( $117.45 USD )
Seat 8: Galador72 ( $158.60 USD )
Seat 9: toportopor1 ( $62.40 USD )
Galador72 posts small blind [$0.50 USD].
toportopor1 posts big blind [$1.00 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ Qd Td ]
PAKETA7 folds
Mutha Franklin folds
Ziggy Beats folds
Huggy Pair folds
Hero raises [$3.00 USD]
digital jihad folds
Fatto 1 calls [$3.00 USD]
Galador72 folds
toportopor1 calls [$2.00 USD]
** Dealing Flop ** [ Ad, 4h, 4s ]
toportopor1 checks
Hero bets [$6.00 USD]
Fatto 1 calls [$6.00 USD]
toportopor1 folds
** Dealing Turn ** [ Js ]
Hero bets [$14.00 USD]
Fatto 1 calls [$14.00 USD]
** Dealing River ** [ 3c ]
Hero checks
Fatto 1 bets [$29.00 USD]
Hero raises [$93.55 USD]
Fatto 1 folds
Hero wins $64.55 USD
Hero wins $104.50 USD from main pot
Wiem że nie dokładnie taka sama sytuacja, ale Fatto miał zainwestowane 50bb w tym spotcie.
-
Zrobiłeś tą hero wsuwkę readless? Bo coś mi się nie wydaje, że to ta sama sytuacja tylko masz niezły read na range typa (pomijam, że to fr) i że nie floatuje cię z JJ także gra pewnie thin vbet na river ze swoim AQ czy AK no i co ma zrobić vs twoja wsuwka, skoro w twoim range jest naprawdę parę lepszych rąk i nie ma prawie żadnych missed draws?
-
Zagrałem w ten sposób na riv bo Fatto to jeden z najlepszych regularsów na nl100 na ftpie i można się z nim levelować. Wiem ze to fr, inny spot itd, chciałem tylko pokazać że na riv jest praktycznie zawsze miejsce na blef.
Ostatnio edytowane przez Banis ; 15-09-2010 o 13:39
-
W ręce z tego wątku nie ma - zakres hero to busted drawy i trips+ i albo bijesz busted fd i łapiesz blef callem, albo przebijasz boats for value wiedząc, że praktycznie nikt ci tu tripsa nie spasuje. Blefowanie w tym spocie jest super spewy.
Twoja ręka to naprawdę inna sytuacja.
-
Betsizing ssie!
Betuj blisko pota na flop i turn, overbet all-in na river.
-
-
(Mój post dotyczył ręki z OP)
Czemu? Ściągamy max value z każdej dziesiątki oraz 2 ulice value z any PP.
Poza tym to jest nl100, także pewnie niektórzy przeciwnicy nie będą wstanie rozstać się z jakimkolwiek układem na river.
Przy czym zakładam, że overbet nie będzie przesadnie duży. W innym przypadku gram bet 3/4 pot na river.
pzdr
-
Czyli w jaki range celujesz linią bet pot bet pot i ogólnie ogromny sizing na super dry boardzie, który będzie dostatecznie gorszy od twojego układu a zapłaci za te wszystkie ogromne bety?
I czy nie będzie bardziej ev inna linia, trzymająca w range villaina szerszy zakres?
-
1. Nie napisałem 'bet pot bet pot', tylko blisko pota.
2. Nie widzę wielu rąk, z którymi villain calluje 2 gejbety na flop i turn a z któymi spasowałby do większych betów.
3. River jest dla mnie obojętny, część graczy spasuje 99 do większych betów, ale scalluje z JT bez względu na rozmiar betu, itd. W sumie dla mnie wychodzi na zero. Poza tym ludzie, to jest nl100, tam nie ma super dobrych graczy wbrew temu co niektórym może się wydawać, dlatego jestem i zawsze będę za większymi betami z lepszymi układami aby pozwolić rywalom zrobić większe błędy.
A pojęcia takie jak "trzymanie w range villaina szerszy zakres" owszem, fajnie brzmią, ale można się zastanowić czy w konkretnej ręce powinny mieć duży wpływ na nasze decyzje.
-
mi sie bet sizing nie podoba, tracisz fchuj value!