Jeśli gracze byliby solidni to IMO to byłby bardzo poprawny fold. Zakładając, że na flopie żaden z nich nie byłby lepszy od Hero, to Hero miałby pewnie z 10% szans na wygranie rozdania (czyli 9:1 dog) przy pot odds 4:1. No ale kto, oprócz Hero, mógłby przypuszczać że ma do czynienia z total donkiem (5c4hQhTh?!) i z donkiem, bo IMO 9d9s8sAd, przede wszystkim ze względu na asa, nie jest dobrą ręką do sprawdzania preflop za 40% stacka przeciwko "obvious aces". Ja generalnie skłaniałbym się tutaj ku foldowi nawet przeciw donkom, chociaż z drugiej w tym konkretnym przypadku można by sobie pogamblować bo niewiele w stackach zostało.
Przy takich stackach ja na miejscu Pana Encepence bym pushował z pierwszej piłki na 100% gdybym trafił draw lepszy od gutshota, dwie pary lub lepiej.
No ja myślę że w tym konkretnym przypadku i przy takich pot odds to statystyka jest zdecydowanie po Twojej stronie. Ale sądzę też że miałeś farta.
Dobrze kombinujesz, ale to co masz na myśli dotyczy early position. Poza tym 4 katy to 6 kombinacji dwukartowych.
jdx
jdx już widzę jak pasujesz tą rękę pre flop
jakbyś to rozegrał,na moim miejscu,pomijając call lub fold na flopie
Nie pisałem o foldowaniu preflop tylko foldowaniu na flopie. Preflop z buttona rozegrałbym dokładnie tak samo.
jdx
Faktycznie, jeśli obydwaj przeciwnicy mają zakresy bardzo solidnych graczy, Hero ma jedynie 10% equity:
board: 3c5d6d
Hero: AsAc6h7h
10.30%
Villain 1, Villain 2: 33**,55**,66**,5678,47**,24**,Ad*d**,789*,56**
44.85%, 44.85%
Więc fold nie jest marginalny, tylko zły
pzdr
Ale chyba nie chcesz przez to powiedzieć że solidny gracz to taki co preflop gra tylko top 30.
jdx
Solidny gracz przede wszystkim nie może grać osobno AA i 67s bo to tylko dwie grywalne ręce są
Nadal nie rozumiem. Asy co prawda z kategorii tych słabszych, ale chyba nie chcesz powiedzieć że Hero zagrał źle mając pozycję i próbując zgarnąć pulę przed flopem albo grać o stacki z jednym przeciwnikiem.
jdx
Toż to żart był jdxie...