Czytam ze zrozumieniem. Co w takim razie puszuje tu ten dobry gracz? Nie wierze, żeby dołożył z 56s. 55 albo 77? I nie slołplejowałby?
Czytam ze zrozumieniem. Co w takim razie puszuje tu ten dobry gracz? Nie wierze, żeby dołożył z 56s. 55 albo 77? I nie slołplejowałby?
Cieszy mnie ,że post się przyjął i są nad nim jakiekolwiek rozważania.
Tak coś tam poknociłem z tymi foldami.. po prostu mialem akurat 2 czy 3 takie sytuacje i w zamieszaniu opisalem 2 w jednej..w gruncie rzeczy nie ważne co sie dzieje z pozostalymi graczami chodzi o tą reakcje unknowa/donka - overshove. Generalnie jeszcze az tak bardzo w pulę zaangazowani nie jesteśmy a to poczatek turnieju , więc czas na latwiejsze spoty będzie. A w taki spanikowany sposób gamblerzy bardzo często wydaje mi się bedą grać tripsy . dla ciekawostki wrzucilem w w pokerstove sytuacje flop 5h7h7c , gdy przeciwnika ma 8h6h. Na nasze KK to jest flip.
Sprawdziłem to i w opisywanym przypadku wyszło co nie istotne. i generalnie to sprawdzam na unknowy. Ale chce to głebiej zaanalizować czy nie jest to błedem pytając was.
BTW - można wiedzieć, jakie masz ROI na tych turbosach? Nie myślałeś, żeby przejść na nie-turbo? Więcej gry, a donki tak samo głupie.
zagrałem ich za mało chyba, żeby mówic tu o ROI , jestem początkującym graczem. poki co jestem sporo na plusie, ale tak jak mowie , zdecydowanie za mało. spróbuję nie turbosów, chociaż, są dla mnie za długie, chyba za to mniej swingowe bedą??
Tak, o wiele mniej swingowe. No i łatwiejsze moim zdaniem. W turbosach musisz podejmować dokładniejsze decyzje niż tu.