ehhhhh..
ehhhhh..
Sugerujesz, że rząd USA zakaże amerykańskim bankom transakcji z Netellerem tylko dlatego, że użytkownicy Netellera czasami wykorzystują go do przelewania kasy do/z pokerowni? Poza tym nawet monitorowanie transakcji przeprowadzanych kartami płatniczymi może okazać się trudne, ponieważ firmy rozliczające takie transakcje mogą powstawać i znikać jak grzyby po deszczu i wcale nie muszą być (i nie są!) sciśle powiązane z pokerowniami. No i do tego takie działania spotkają się z oporem organizacji takich jak Visa, Mastercard czy AmEx.
jdx
jak komuś będzie zależało, to obejdzie wszystkie blokady. problem polega na tym, że będzie zależało głównie bardziej zaawansowanym hobbystom i zawodowcom. jakoś mi się nie widzi, żeby gracze rekreacyjni wymyślali sposoby na ominięcie blokad/przepisów/zakazów.
kiedy TEORETYCZNIE powinniśmy się spodziewać obniżenia liczby amerykańców w pokeroomach? kiedy ten badziew wchodzi w życie?
wedlug pokernews.com
Pytanie za miliard dolarów to: Co zrobią Stany Zjednoczone?
W ostatnich dniach stało się jasne, że amerykański Senat nie dopuści do zatwierdzenia Aktu Zakazu Internetowego Hazardu, niezależnie, czy zostanie on przedstawiony w formie pojedynczej ustawy, czy też zostanie dołączony do innych projektów, zanim uda się na przerwę wyborczą, która zacznie się dziś lub w sobotę. Historia pokazała, że takie „po-wyborcze" posiedzenia Senatu są na ogół bardzo powściągliwe w omawianiu spraw, które spotkały się z tak ognistą dyskusją.
Poza tym serwis przestan gadac jak zwykle bzdury ja jakos gram sobie na i4poker i amerykanow prawie nie widze wiec czemu mialbym szukac innego zajecia
sebkrol - to info z pokernews zdaje sie jest z przed kilku dni i jednak nie zaczekali z ta ustawa do wyborow.
z tego co czytalem to ustawa ma rowniez nakladac na internet providerow w usa obowiazek blokowania dostepu do poker roomow
może nie warto się załamywac? może się okazać że zakaz gry znacznie zwiększy liczbę graczy online w usa, bardziej niż akcje promocyjne pokeroomów czy zwycięstwo moneymakera w 2003. skończy się jak amerykańska prohibicja
tez mam nadzieje ze w miare szybko wycofaja ta ustawe. jakos nie usmiecha mi sie granie na 6osobowym stoliku przeciwko 5 graczom ze skandynawii ze statsami 15/11 (no ewentualnie czasem jakis 30/20)
W skrocie...
duuuuuuuuupa
Jedyna nadzieja wlasnie w tym, ze moze rzeczywiscie amerykanie sie zdenerwuja na zakaz i ta prohibicja podziala tak jak na alkohol (czyli zwiekszy popyt).
Swoja droga dziwne, ze jednoczesnie powstaje w Hollywood taki film jak Lucky You, a w DC daza do zbanowania pokera.