-
to tez zalezy, bo ten ostatni ma lepsze pot odds, fisha w puli i zamyka akcje etc. ale przy tej ilosci dead money mozesz sobie pozwolic, zeby co jakis czas trafic na seta
-
ja tam gram 40/fold (do rega, fishy oczywiście zawsze call). potrzebujemy 25%, i tyle mamy vs zakres {set, fd+oesd, fd+gutshot, nfd+overs}. prędzej uwierzę że typowy murek ma tutaj bardziej tight zakres (np pcha tylko sety), niż bardziej loose (pcha gole FD i jeszcze calluje z nimi preflop!).
-
No wlasnie tez sie zastanawiam dlaczego bet (~35-40) i fold do rega jest slaby?
-
reg tutaj nie będzie raisował bez seta w takim MW z tyloma fishami. Regi w takim pocie nigdy nie stakują się z fishami bez monstera. Zgadzam się z Uczniakiem: bet/fold na akcję od rega i bet/call od każdego fisha
-
-
1) mamy Qc na ręku co eliminuje część potencjalnych combodrawów w tym QJcc
2) sety pushuje zawsze, drawy zapewne czasem scalluje (wiec po pushu trzeba je lekko zdownweightować)
3) parki calluje imo z większą częstością preflop niż suited connectory / gappery (wiec patrz jak wyzej)
-
ja tez czuje, ze bedzie mi przykro ale po prostu od rega ktory zamyka akcje nie uda mi sie uciec
-
Dlaczego w swoim scenariuszu bet 40$ nie zakladacie calla od fisha i niekorzystnego turna ?
-
commited etc. + masz Qc, wiec kazdy turn zostawi jakies tam opcje jak FD czy dodatkowy GS