Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: HUsng_10$video

Maverick,

1) gość podbija do 60 a Ty go przebijasz do 80 z Q4o bez pozycji?? po co, dlaczego tak??
    2) gość miał tendencje do bycia calling station (jak raz sprawdził z to z reguły nie odpuszczał, nawet z A-high czy niską parą). Nie odnotowałeś tego więc kilkakrotnie blefowałeś na flop + turn zupełnie bez sensu.
    3) gość pushował z Q5s z powodu swojego ego (podbijał -> Ty go przebiłeś więc przyłapałeś na blefie -> on nie chciał odpuścić -> all-in). Prosty mechanizm na tych stawkach. Ty zrobił byś to samo w poprzedniej ręce, z AJs gdzie minraisowałeś pre flop bez pozycji a flop wypadł KJx, gdyby Twój przeciwnik mając doskonałe oddsy callnal z byle K3o i zrobił Ci check-raise. Nie zrzuciłbyś AJ za chiny
    4) obejrzałem pół meczu i nie widziałem żadnego urozmaicenia w grze. Wszystko na zasadzie bet->coś mam/blef, check-call-> mam draw/średnią/niską parę. Za bardzo schematycznie. Gdzie jakiś raise z drawem? Gdzie jakiś raise z top parą?

1) 2 rozdania pod rząd reisował stąd mój bet i zobaczenie jak reaguje ręka bez znaczenia
    2) zgadzam się generalnie mam problemy z graniem vs calling statnion
    3) no dla tego go przebijam bez pozycji z czym kolwiek w końcu o to chodzi żeby kogoś wyprowadzić z równowagi
    dla czego uważasz że nie zrzucił bym za chiny second pair, parę rozdań dalej masz :
    *** KARTY WŁASNE ***
    Gracz maverickshee otrzymał [: :]
    maverickshee: przebija 40 do 60
    toppertje999: przebija 40 do 100
    maverickshee: przebija 200 do 300
    toppertje999: sprawdza 200
    *** FLOP *** [: : :]
    toppertje999: czeka
    maverickshee: stawia 300
    toppertje999: sprawdza 300
    *** TURN *** [: : :] [:]
    toppertje999: stawia 620 i wchodzi all-in
    maverickshee: pasuje
    Niesprawdzony zakład (620) zwrócony do toppertje999
    toppertje999 wygrał 1200 z puli
    *** PODSUMOWANIE ***
    Łączna pula 1200 | Prowizja 0
    Stół [7h 9d Qh 3h]
    Miejsce 1: toppertje999 (duża ciemna) wygrał (1200)
    Miejsce 2: maverickshee (rozdający) (mała ciemna) spasował na Turn
    4) top pary chyba nie dostałem a drawy były tam betowane ale uważasz ze przeciwko calling station to serio dobry pomysł betować drawy ?

anoxic masz racje ale podobnie wcześniej rozegrałem tripsa 8 (tam był ch/c ch bet) na to liczyłem (patrząc na timing miał chwilę wachania ale generalnie niezbyt rozsądne(bardziej jakby turn blank a nie 4 )

może jutro jak będę miał czas poanalizuje troche rozdań, ale tak się zastanawiam i ty chyba wogóle nie wiesz co to jest gra pozycją...

Edit: przejrzałem na szybko i nie ma co analizować pojedyńczych rozdań, bo trzeba by rozpatrzeć każde... nie masz żadnego pojęcia o pozycji, nie budujesz puli kiedy trzeba i ogolnie katastrofa

np. rozdanie z J8 - minirasujesz pf, trafiasz 2 pary na flopie i przy puli 80 robisz check ? na calling station?
    następne rozdanie trafiasz tripsa z 78, oponent robi cb minbet za 20 do puli 80 i ty call i check turn - wtf kiedy ty chcesz zbudować pule ? do tego jakieś miniraisy pf z AJ... sry ale tu bez kitu nie ma co analizować
    Ostatnio edytowane przez maddog ; 06-04-2010 o 01:02

Przegląda
    W-wa
    Mr Lebowski- bez dżwięku ten Wasz filmik ?

Cytat Zamieszczone przez sztukmistrz Zobacz posta
    Mr Lebowski- bez dżwięku ten Wasz filmik ?
    Bez niestety. Cookies mial cos problemy z mikrofonem a ja... nie pomyslalem zeby nagrac z glosem, czego zaluje, bo przy kilku rekach mialem dosc ciekawy tok wnioskowania

Przegląda
    W-wa
    Obejrzałem kawałek filmiku i dorzucę swoje krytyczne 5 groszy: niepodobało mi się rozegranie j4. Otóż na btn dostajesz j4, flopnęły ci sie 2 pary: j43, Ty podbijasz pół puli, ok a turn już niezrozumiały: spada bezpieczna 9, check/check, river 2 i zaczyna się festiwal : check, twój raise do 140, reraise cookie do 375, rereaise do 1540 !?
    Chyba za rzadko podbijasz z btn? Czy była to celowa strategia gry przeciwko agresywnemu graczowi?

Cytat Zamieszczone przez sztukmistrz Zobacz posta
    Obejrzałem kawałek filmiku i dorzucę swoje krytyczne 5 groszy: niepodobało mi się rozegranie j4. Otóż na btn dostajesz j4, flopnęły ci sie 2 pary: j43, Ty podbijasz pół puli, ok a turn już niezrozumiały: spada bezpieczna 9, check/check, river 2 i zaczyna się festiwal : check, twój raise do 140, reraise cookie do 375, rereaise do 1540 !?
    Chyba za rzadko podbijasz z btn? Czy była to celowa strategia gry przeciwko agresywnemu graczowi?
    No coz, powinienem zagrać call, to prawda. Ale to ja w tym pojedynku byłem gorszym graczem. Cookies miał nade mną przewagę jeśli chodzi o kalkulowanie oddsów czy określanie zakresów. Ja mogłem go określić tylko na to czego potencjalnie nie miał lub na ręke w stylu silna/średnia/mocna. Dlatego skupiłem się na tym co mi wychodzi najlepiej czyli wyczucie flow gry.

Ja często raisuje tak dziwnie, troche w celu zdezorientowania przeciwnika. Często się reraisuje all-in lub 3x... a tu nagle 4,5x ??? Gracz może pomyśleć "WTF" ??? Moim zdaniem daje to pare procent więcej szansy, że sfolduje, za tym pierwszym razem chociaż, mocniejszą ręke.
    Nie wiem czy to + czy - EV w long runie, ale cholernie nie lubie grać schematycznie. Raz zaraisuje w ten dziwny sposób 2 pary, potem air, a potem flush. Tym bardziej w sytuacji, gdy gram przeciwko dobremu graczowi, który wie, że jest przycisk "FOLD" i myśli logicznie (w tym wypadku logika odpada, więc jest szansa, że sfolduje).