chyba musisz poczytac co to jest podbicie o pule
bet pot tutaj bylo wyzszy niz 10,5$
chyba musisz poczytac co to jest podbicie o pule
bet pot tutaj bylo wyzszy niz 10,5$
ok sorry zle zrozumialem, co nie zmienia faktu, ze:
ten bet i tak byl na wywalenie wszystkich z rozdania, co oznacza, ze dalej mam watpliwosci czy nie powinienem umiec tego zrzucic, bo gosc na flopie nic nie zagrywa ( mimo, ze ma pozycje) a na turnie laduje blyskawicznie 40% staka, pytanie z czym mogl tak zagrac oprocz czystego bluffu :
- Ax powinien betowac na flopie
- AJ tez nie za mocna reka przeciw 3 limperom
- J8 tez nie do slowplayowania
- jedyne rece nadajace sie do tego to AA, JJ
- a jedyna reka jaka tak naprawde bilem na turnie poza blufem i drawem to 22
i nie chodzi mi o to czy zagral duzo czym malo etc. tylko czy rozdzwiek miedzy sposobem rozegrania flopa i turna nie mogl byc tutaj alarmem ?
Zdecydowanie mógł być, tym bardziej, że koleś raisował preflop. Dlatego napisałem, że moim zdanie gość zagrał jak fisz - gdyby na flopie zagrał powiedzmy za 2/3 puli to i tak dostałby pewnie jakąś tam akcję od każdego kto coś tam złapał, budowałby pulę, nie dawał darmowych kart no i nie wzbudzałby podejrzeń. Ale tak czy inaczej, za bardzo nie widzę możliwości zrzucenia tego seta w HU przeciwko takiemu graczowi.
jdx
cooler=zero strategii= do gorzkich zali
jdx - thnx
adamjoz nie wiem gdzie tu sie zali doszukales, jak ci nie pasuje to nie czytaj !!!
lord: uwazam ze bez reada, ze typ daje taki maly raise (3BB po 2 limperach) z przednimi parami nikt ale to nikt by tego nie zrzucil, nawet jesli sie cos przeczuwa - koniec kropka. Mea culpa, zali rzeczywiscie nie ma, ale nie widze tu po prostu pola do jakiekolwiek taktyki i zadnego zrzucania. Po tytule watku typ mial pewnie wyzszego seta - cooler i tyle.
Nie wiem jak tapczan wie na pewno ze typ mial 88 (jest jakis room gdzie mozna pokazywac karty przy laydownie), ale nawet jesli, wioskuje ze tapczan musial przynajmniej 3betowac preflop (popraw mnie jesli sie myle), a typ musial miec notke ze robi to tylko z AA/KK.
Ostatnio edytowane przez Hedge ; 25-08-2007 o 21:16
Karty przy laydownie można pokazywać na poker.com, ale w sam raz WLP to jest jak mniemam Warszawska Liga Pokera, czyli cykl turniejów live odbywający się w jednej z warszawskich szulerni na Ursynowie. Notatki o przeciwnikach chyba można tam robić, aczkolwiek nigdy nie widziałem aby ktoś je robił.
jdx
lol przydonkowalem, myslalem ze to jakis egzotyczny room Skoro tak szacun dla typa, ja juz po prostu tyle klamstw widzialem na chatach ze znieczulice mam, w kazdym razie w tym rozdaniu podtrzymuje swoje zdanie.
wlasnie o takie opinie mi chodzilo .... czy jest sie nad czym zastanawiac czy trzeba wliczyc to w koszty.
bo mialem np jeszcze taka sytuacje:
ze mialem
pot 4$
flop
gosc bet 3$
ja rise do 10$
gosc mi rerise do 20$
i wtedy chwile myslalem czy tego nie wywalic .... bo ten rise wydal mi sie mocno podejrzany .... obaj mielismy po okolo 35 $
proponuje shovik, ale nie napisales co bylo PF