że Jin i Sun zginą to mi się na to zapowiadalo od początku sezonu, miałem takie przeczucie że pewnie jak się znajdą to zaraz ich zabiją, bo za długo się szukali, ale to może być dla nich ratunek (Juliet powiedziała jak umierała "udało się" czyli że opuściła wyspę i wróciła do reality, aż dziwne że tam nie spotakała Jamesa). Wydaje mi się że na wyspie zostanie jeden który zastąpi Jacoba, żeby ten zły nie mógł opuścić wyspy, po to chyba siedział tam Jacob, i historia jakby zatoczy koło , lub desmond wysadzi to pole elektromagnetyczne i wtedy nie wiem co będzie :P. Kate po coś tam jest , nie trzymają jej chyba dla ładnej buźki. Claire po minie w ostatniej scenie wyglada jakby chciała Lockowi wsadzić kosę w plecy, więc też może być Ciekawie. A co do zakończenia to zastanawiałem się jak oni to zakończą i przez głowę mi przeszło takie rozwiazanie. Jeden z nich zostaje na wyspie żeby powstrzymać pana zło, desmond majstruje coś z polem, i spada następny samolot, historia zatacza koło po raz drugi
, tajemnic nie trzeba wyjaśniać, a za 3 lata kolejne 6 sezonów