Hmm, jeżeli dobrze przeczytałem historię rąk Kodiego to on jednak grał na No Limit :twisted:Zamieszczone przez Kakashi
Hmm, jeżeli dobrze przeczytałem historię rąk Kodiego to on jednak grał na No Limit :twisted:Zamieszczone przez Kakashi
Nie wiem dokladnie o czym mowil Doli.Zamieszczone przez Kodi
Ale pasywnym mozesz byc , kiedy masz pewna karte, z ktora np w 100 %wygrywasz .
Powiedzmy reka Ak pik , stol QJT oczywiscie pik .
I wtedy mozesz grac pasywnie , tak by wciagnac jak najwiecej ludzi i jak najwiecej $ do gry . Pozwol zeby doszedl jeszcze jeden pik, czy cus innego.
Bo np mnie bardzo dziwia nie ktore opisywane rozdania typu
reka KK stol KK x i goscie robia ALL -IN
pzdr
Jak dla mnie podstawowy błąd to pre-flop check w drugim rozdaniu,gdy miales KK. Nie rozumiem jak mozna majac KK dac check na BB, gdy w rozdaniu jest juz kilka osob. KK owszem - jest znacznym faworytem, ale nie przeciwko kilku osobom. Ale coz - kazdy moze grac jak chce
Slowplay w limicie czy no limicie IMO z reguly przynosi skutek porownywalny z blokowaniem ciosow twarza przez Golote.Zamieszczone przez BozoTheBanker
no tam powinno byc w nolimicie i limicie :P
jezeli grasz zbyt malo gresywnie to dajesz freecardy, dzieki czemu przeciwnik moze sobie drawowac praktycznie za darmo - maly stosunek bet:stack
slowplay oplaca sie tylko jezeli masz pewnosc, ze masz nutsa i chcesz wyssac jak najwiecej $$$ od jak najwiekszej liczby osob 8)
to sa chyba rozdania opisane przez kodiego na sporting bet wiec...
raise preflop z np KK powinien byc o 10 blindow jesli chcesz miec realne szanse wygranej
btw ja przegralem 3 x pod rzad na sb z aa poniewaz podbijalem tylko o 5 blindow i rugalo mnie qts oraz 95s
tutaj gracze mysla troche inaczej...
widze ze to co chialem powiedziec zostalo powiedziane , oczywiscie slowplay jest dobry ale przy bardzo mocnej naszej karcie i napietej sytuacji lub agresywnych graczach, AK i K na flopie to mocna karta ale potrzebuje podbicia, przed i po flopie.
ja dam taka sytuacje slowplaya jaka mialem kiedys:
poczatek turnieju na BB T6 off, ponad pol stolu limp
flop 666 8)
moglem podbic ale czy ktos wejdzie wtedy? malo - to malo zarobie, duzo to ich wystrasze? caly stol check. na turnie jeden podbil a drugi gosc nie wytrzymal i rabnal all-in
i zapewne wygladalo to tak - wszyscy dali check to pomyslal ze nikt nie ma karety, dwoch nastpnych gosci call :shock: pewnie pomyslaleli ze z kareta to all-ina by raczej nie dal no i ja call i jeszcze jekis short za mna call. Ok gracze nie byli najlepsi ale mysle ze jakbym podbil to bym zgarnal z polowe z tego. wszyscy mieli jakies pary a jeden karte z turna.
A teraz chcialbym zauwazyc slowplay innego gracza, mial bodajze QQ, gdyby podbil przed flopem to bym spasowal i to on by mial najmocniejsza karte. KK, AA dostalby raczej re-raise a 6x raczej by spasowalo (z tym ze x to nie moglo byc 6 oczywiscie).
hahah dokładnie ;]Zamieszczone przez skaand
slowplay sucks :twisted:
aha .. radek to nie jest już slow play, tylko oczywisty przykład wyciągania od graczy chajcu jak już masz nuts. I tak się powinno grać.
O slowplay mówimy tutaj co do limpowania kowbojów i rakiet :P