-
Sorki ze tak tutaj na tym forum, ale wiem ze pare osob zna sie tu na komputerach, to moze i mi teraz pomozecie
Mam taki problem z reklamami wyskakujacymi mi w windzie...
Brat przy okazji instalacji czegos tam zainstalowal cos wiecej i nijak nie moge sie tego pozbyc.
Ogolnie to w trayu co chwila mruga mi znaczek ostrzegajacy o wirusach, po kliknieciu otwiera stronki z programami antyvirusownymi (same fejki)
a do tego co jakis czas wyskakuje okienko z reklama kasyna/viagry/antyvirusow etc.
Myslalem, ze ad-muncher to zablokuje - nie zablokowal
Skanowalem Nortonem - nic nie dalo
Skanowalem programem Ad-aware najnowszym i tez nie usunal.
Probowalem usuwac cos tam w rejestrze ale to sie wsiec mozna wywalajac dziesiatki wpisow bez zadnych rezultatow
Nie proponujcie formata.
Macie jakies pomysly co z tym zrobic? :|
-
panel sterowania => narzedzia administracyjne => uslugi
i tu trzeba cos wylaczyc ale nie pamietam co chyba usluge Messanger, przynajmniej u mnie jest wylaczona a wszystko dziala. Tez mialem ten problem
-
Wylaczenie Messengera moze nic nie dac. Tez z tym kiedys walczylem ale poddalem sie (czytaj zrobilem format). Moze pomoc taki program jak HijackThis, poczytaj o nim. W tych sprawach najlepiej jest zapobiegac (w tych innych zreszta tez ), ja uzywam samego ZoneAlarm, czasami przelece AdAware'm i system stoi ponad pol roku bez zadnych probemow.
No i oczywiscie pierwsza i najwazniejsza zasada bezpieczenstwa, czyli nie uzywac IE.
-
Sprobuj mojego zestawu Ad-aware SE Personal i Spybot Search & Destroy, przeskanuj kompa tymi dwoma programikami i zacznij uzywac Firefoxa lub Opery
-
Musisz usunąć Messanger z usług w windowsie i po sprawie. Miałem ten sam problem i się uleczyło. Ponadto to chyba jedna z najbardziej denerujących rzeczy jaka może Ci wyskakiwać - po prostu uniemożliwia symbiozę z kompem.
-
Pomogl dopiero Spybot Search & Destroy...
Ad-awarem skanowalem jzu wczesniej i nie usunal wszystkiego.
Dzieki Doli za pomoc, juz chcialem sie poddac i formata robic :P
A co do IE to ja nie pamietam jak to wyglada, od 2 lat opery uzywam, ale jak widac cos poszlo nie tak
Ogolnie to zadziwia mnie pomyslowosc ludzi piszacych te programy... widzac okienko wyskakujace z traya o wirusach prawie uwierzylem ze rzeczywiscie chca mi pomoc
-
Już miałem proponować ostatecznosć (poza formatem), czyli "Hijack This" (skanuje wszystkie wpisy w rejestrach, ale usuwać trzeba ręcznie), ale skoro Spybot dał radę, to znaczy, że jeszcze aż tak źle nei było ;P
-
Ja bym jednak zrobił formata. Chodzi o hasła i te sprawy. Diabli wiedzą, co jeszcze brat zainstalował. Albo raczej co się samo przy okazji zainstalowało.
-
-
Zamieszczone przez
BlaCha
http://www.slackware.com/