Witam...
mozna powiedziec ze jestem poczatkujacym pokerzysta i chcialbym prosic o kilka porad...
zaczne moze wpierw od mojego doswiadczenia...
no wiec okolo roku (ale tak z przerwami) grywalem w pokera na wp... to dlatego ze widzialem jakis stary turniej co w kolko leci na travel&living czy jakos tak... wkrecilem sie no i tak rozpoczela sie moja przygoda...
niestety pokera na wp raczej nie ma co zaliczac do grania na serio bo tam graja tak jak graja... nie ma to nic wspolnego z gra o kase...
od miesiaca gram m.in. poker.com, full tilt poker, itp... a od wczoraj mam konto na PP no i staram sie ugrac tych 700 RH zeby miec dodatkowe 25$ (aktualnie zostalo mi jeszcze 333RH a kasy mam 60$ - czyli 10$ do przodu...)
no a teraz do rzeczy...
mysle ze nie gram najgorzej ale boje sie grac na duzych blindach i nie wiem czy slusznie... poki co grywam przy stawkah 0.1/0.25 NL na stolach 6 osobowych (zauwazylem ze na nich lepiej mi idzie niz na 10)
jesli chodzi o moja gre to zwykle wygrywam ale czasem zdazy sie ze potrafie przegrac 15$ z rzedu... na szczescie wtedy odchodze od kompa czy cos zeby troche ze tak powiem odetchnac...
moja gra wyglada tak (zapomnialem dodac a to dosc wazne) ze bojac sie by za duzo nie stracic wchodze na stol z mala pula np na 0.1/0.25 - 5$ i jak podwoje ta sume wychodze i wchodze spowrotem znowu z 5$ (a 5$ ktore wygralem mam na koncie pokerowym) nie wiem czy dobrze robie... ale jak mowie boje sie grac o naprawde duze stawki a to mi gwarantuje ze moj najwyzszy all-in moze byc za 10$ z jednej strony nie moge przegrac wszystkiego na raz z drugiej zas nie moge za duzo wygrac...
zastanawiam sie co o tym sadzicie i na jakich stolach radzilibyscie grac (chodzi mi o stawki) zakladajac ze juz zrobilbym te wszystkie RH i mial powiedzmy 75-100$
wiem ze to jakos zalezy od bankrolla (niestety tylko to slowo znam i rozumiem w tej tematyce zarzadzania kasa) i jakos sie to przelicza niestety nie wiem do konca jak...
bylbym rowniez wdzieczny za wszelkie materialy do przeczytania czy cos ktore uwazacie ze moglyby mi sie przydac
no to tyle... z gory dzieki za odpowiedz...