Zamieszczone przez
Mody26
a tak apropo przypomniała mi się sytuacja taka z domowych partyjek, zdarza się to w miare często i zastanwaiałem się czy ogólnie się do tego jakoś ustosunkowywać, ale narazie to olałem, może po waszej opini wprowadzi się jakieś poprawki. :P
Troche podobna sytuacja, 1 gość daje allina, np ja wiem że na 100% on blefuje i mam lepszą ręke, ale jest jescze gracz z mną który też może sprawdzić i nagle ten 3 gość, zaczyna liczyć sobie żetony , przekładać, składa sumke potrzebna do allina. Oczywiście może nie sprawdzić, może tak sobie układał bo myślał tylko nad tym, ale gram w kolegami i wiem , że to robi bo chce sprawdzić i w tym momencie ja nie wchodze. W tej sytuacji mi to ułatwiło sytuacje bardzo, bo miałem tylko marną parke, więc on napewno był lepszy, a może on wyczuł że 1 gracz też blefuje, nie chciał żebym wszedł bo sam chciał go sprawdzić i mnie tym odsraszył a w sumie ja bym wygrał, więc w sumie nic nie wiadomo, ale czy takie niby sugerowanie, że się da żetony do puli przed swoją kolejką jest dopuszczalne moralnie? :P