Witam,
Długo zastanawiałem się czy podać zasady na forum, ale doszedłem do wniosku, że nie ma nic lepszego na długie i ponure listopadowe wieczory niż nowy wątek. To co tutaj możecie przeczytać to mój pomysł na nową odmianę pokera. Można powiedzieć, że to taki stuningowany Hold'em, w którego można grać jedynie online ...
=========================================
Gra oparta jest na trybie online heads up Texas Hold'em
=========================================
Zasada 1 - W grze nie występuje ręka startowa AA (1320 możliwych kombinacji rąk startowych)
Zasada 2 - Tryb "Steal"
Tryb Steal jest asymetryczny, co oznacza, że rozdanie wygląda zupełnie inaczej z perspektywy gracza A, niż z perspektywy gracza B. Polega to na tym, że gracz A widzi hole cards swojego przeciwnika, podczas gdy jego własne karty są nieaktywne i nie biorą udziału w rozdaniu. Gracz A przegrywa każdy ewentualny showdown. Jedyną szansą na wygranie rozdania przez gracza A jest zmuszenie gracza B do spasowania swojej ręki. Z perspektywy gracza B rozdanie wygląda normalnie.
update (24.11.2013)
Tryb Steal jest dostępny dla gracza A w formie przycisku. Algorytm losowy decyduje przed każdym rozdaniem, który z graczy będzie miał dostęp do przycisku (czyli który z graczy będzie graczem A). Dopóki gracz A nie zdecyduje się na aktywowanie przyciskiem trybu Steal, rozdanie toczy się normalnie. Jeżeli gracz B zdecyduje się zagrać ALL IN, gracz A traci dostęp do przycisku.