Ostatnio w jednym artykule anglojęzycznym spotkałem się z terminem 3 bet, nie mogę znaleźć w sieci wartościowego wyjaśnienia tego terminu, a sprawa mnie zaintrygowała. Czy ktoś z was spotkał się może z takim terminem?
Ostatnio w jednym artykule anglojęzycznym spotkałem się z terminem 3 bet, nie mogę znaleźć w sieci wartościowego wyjaśnienia tego terminu, a sprawa mnie zaintrygowała. Czy ktoś z was spotkał się może z takim terminem?
3bet? hmm... nieeee, nigdy...
a tak na powaznie, pierwszy wynik w googlach po wpisaniu frazy '3bet'
3bet znany jako re-raise; jest kolejnym zagraniem - po obstawieniu (bet) i podbiciu (raise) - zwiększającym obowiązujący wkład do puli. Jest zatem trzecim z kolei podniesieniem stawki w danej rundzie licytacji. Zazwyczaj używają go gracze w fixed limit, ale można go spotkać także w grach pot- i no-limit jako określenie przebicia.
wprawdzie imo lekko chybiona definicja bo jednak dla mnie to pojecie jest uzyteczne glownie pre flop.
w tej fazie 3betem nazywany jest po prostu re-raise a bierze to sie stad, ze blind traktowany jest jako pierwszy bet, pfr jako drugi.
ale z takimi zdolnosciami eksplorowania sieci to ja Ci kariery pokerowej nie wroze ;] no offence ofc
ale nazwa watku jest epic ;} WTF?
Tak, raczej się spotkaliśmy To jeden z najbardziej podstawowych terminów pokerowych.
3bet oznacza re-raise. Czyli ktoś zagrał bet, ktoś po nim zagrał raise i teraz kolejne przebicie nazywa się 3bet.
A ja swoją drogą nigdy nie mogłem pojąć, dlaczego to jest "three bet" a nie "third bet". Jeśli to czasownik "to three bet" to ok, ale rzeczownik nie ma przecież sensu
bo 'two pair' to nazwa ukladu zawierajacego dwie pary [two pairs], jakby nazwa pieciu kart