-
Witam!
Ostatnio się długo zastanawiałem nad kierunkiem jaki chciałbym obrać w mojej pokerowej "karierze"...
Poker online mnie nie przekonuje, zabiera z gry najlepsze (w mojej opinii) aspekty psychologiczne i zmienia rozrywkę w bądź, co bądź grind i obserwowanie statystyk.
Teraz moje pytanie:
Czy uważacie, że można być dobrym pokerzystą live nie grając w internecie? (zakładając, że mam możliwość gry mini turniejów 3+ razy w tygodniu)
Czekam na Wasze opinie!
Pozdrawiam serdecznie
Roff
-
Oczywiście, że można, chociaż ciężko będzie się obyć bez materiałów szkoleniowych zawartych w internecie, jeżeli nie jesteś matematycznym geniuszem albo kimś w tym rodzaju :P
-
Przez "dobrym pokerzystą live" mam na myśli zajebistym oczywiście
Hm, z materiałów szkoleniowych jak najbardziej planuje korzystać, nie podoba mi się samo granie online, oglądanie/słuchanie/dyskutowanie o grze online to co innego
Swoją drogą jaką stronę "couchingową" polecacie? Cena raczej nie gra roli, zależy mi żeby była naprawdę dobra.
-
Ale jaki to ma sens? Przy obecnym prawie w Polsce trudno chyba w ogóle planować jakąkolwiek karierę pokerową bez gry w sieci. No i nie ma w tym za bardzo logiki, bo albo szukamy rozrywki, albo chcemy grać i zarabiać.
-
Ależ sensu jest wiele, uwierz mi mam gdzie grac jesli chodzi o zdobywanie doswiadczenia, poza tym przeciez u naszych sasiadow kasyn, w ktorych mozna pograc jest wiele, a sam poker doskonale laczy sie z podrozami.
Oczywiscie, ze chcialbym sie docelowo z pokera utrzymywac, jak pewnie wiekszosc tutaj, ale to nie znaczy, ze musze grac w internecie-moge sie skupic na grze live, z ktorej czerpie radosc, i to w niej rozwinac swoje umiejetnosci do odpowiedniego poziomu
Przynajmniej takie mam zdanie, a ze jestem ciekaw waszych opinii to temat zalozylem...
Tak czy siak - dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam
Roff
-
-
Zamieszczone przez
PaSiEk
hahaha dokładnie jak Krzysiu "wyśpiewał"
Można grać tylko live i być dobrym tylko po co? Ciężko będzie dogonić pokerzystów online.. Nie trzeba online grać 15 stołów na raz. Ja zwykle gram 2-3, dodatku turnieje i to PLO. Jestem w stanie na tym zarabiać i kilka razy w roku pojechać dzięki temu na duże turnieje LIVE. Grając wyłącznie live będzie ciężko... Ale rozumiem o co Ci chodzi. GL
-
Haha, no dzieki, dzieki
Czyli co, mowicie zeby sobie online troche turniejow grac zeby zdobyc doswiadczenie i fundusze... Jak rozumiem wyplacacie/wplacacie przez moneybookers?
-
-
Coz, wychodzi na to ze bede sie musial przekonac do tego pokera online
Serdecznie dziekuje wszystkim za wklad i pomoc!
Pozdrawiam
Roff