-
Siemka,
ma pytanie czy gra w tzw. "inne wynalazki" typu stud, razz, drawy czy mixed games może być bardziej dochodowe niż standardowe holdemy czy omaszki. Wadą tych gier jest mała popularność, mniej klarowne zasady, ale wydaje mi się, że niewątpliwą zaletą może być duża przewaga regularnego gracza nad fishami oraz "turystami" czyli osobami normalnie grającymi inne odmiany, a dla zabawy, rozrywki, z powodu tiltu etc. usiedli na chwilkę do tych odmian.
Oczywiście jest to rozważanie czysto teoretyczne, póki co buduje bankroll w starym, dobrym holdemie, ale ciekawi mnie taka forma zarabiania na pokerze.
Pzdr.
-
Na limitowych grach zawsze będzie się zarabiało mniej niż na no limit/pot limit. Oczywiście bierzemy pod uwagę podobne stawki a nie np. NL25/PLO25 i FL 5/10$.
A ci turyści którzy okazjonalnie grają razza czy inne badugi zwykle grywają kilka razy i na tym się ich zabawa kończy, wracają do swoich gier.
PLO, NLHE >> all
-
jezeli regularnie grywasz inne odmiany/odmiane to Twoj edge nad przypadkowymi graczami jest duzo wiekszy niz w nlh/plo, niestey ruch jest zdecydowanie mniejszy a wiekszosc graczy na wyzszych stawkach to wlasnie regsi, wiec ogrywanie fishow nie jest takie proste bo jest ich niewielu
-
tak gram z tydzień 7studa na ps i twarzyczki się regularnie powtarzają,tylko czasem wpadnie jakiś miły rusek popodbijać i spada np o 1000% w 4 minuty
-
spada o 1000% - zdolny gość
-
Grywam sobie w limit 2-7 triple draw.
Jest to chyba jedyna gra w pokera, w którą nie da się przegrać
Wystarczy stosować się do 2-3 elementarnych zasad tej gry - i można wzmacniać bankroll. W tej chwili trzymam tempo 1,5-2BI/100 handów. Więcej ciężko wykuglować, bo przecież czasem młotkom coś tam w cudowny sposób dojdzie.
-
no rzeczywiscie 27 TD to raczej izi gra, z tym ze zarabianie jest bardzo mozolne i poza tym jak dla mnie jest to gra troche nudna ;/
-
Polecam filmiki Lee Przytuli na CR.
-
Jak chcecie się sprawdzić w turnieju "innych wynalazków" to dzisiaj o 20:00 zapraszam na turniej ligowy w 8-game
Liga micro: ID: 246449070, hasło: micro78game, wpisowe 3,30$
Liga main: ID: 246448246, hasło: main78game, wpisowe 11$