Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Nl50 - Qq

Poker hand played on Ongame with a pot size of $42 - Pokerhand.org

pierwszy raz gralem nl50 i do tego fr, zawsze gram SH. Zagralem tak jak widac, river mialem grac ch/f. Co sadzicie powinien byc raise pre, na flopie, turnie?

Pre nie chcialem 3 betowac, bo nie mam pozycji, na flopie chcialem dac ch/r, ale teraz juz nie widzialem sensu, bo chcialem kontrolowac pule

przeciwnik nowy przy stole, gralem bez PT bo jak mam HUDa to nic nie widze na stolikach.

Przegląda
    Holy Donks Island
    Cytat Zamieszczone przez k00ky Zobacz posta

Pre nie chcialem 3 betowac, bo nie mam pozycji
    Zasadniczo nie wypowiadam się na temat nl 50, bo sam tam gram, ale rozegranie dla mnie (nie obraź się), ale rodem z nl 10.

Nie jestem pewien z linku, ale jesteś chyba z tymi QQ na SB.
    Dwóch leszczy z wczesnych pozycji robi call. Jeszcze gorszy leszcz z pozycji okazuje słabość albo zastawia w tylko sobie znany sposób "pułapkę" w postaci pizdowatego raise 2$. Ty w tym przypadku z TAKĄ kartą jedynie dokładasz, co jest wyraźną oznaką słabości i super szans dla limperów.

Odnosząc się do cytatu - skoro nie chciałeś 3 betować, to nie ma chyba innej opcji w tym przypadku jak set mining, bo myślenie: na niskim flopie zrobię raise przy potencjalnie family pocie jest pomyłką. Po obejrzeniu takiego flopa przez 4 osoby ja te QQ traktuję tak samo jak niską nietrafioną parę. Jest tu za dużo limperów i opcji aby teraz rozgrywać to agresywnie.
    Tak więc staramy się jak najtaniej dotrwać do końca lub przy wyraźnym oporze zrzucamy.
    W tym przypadku raise do ok. 10.5 flop i pas na 4 bet lub call i pas turn.

Moim zdaniem powinno być: Rasie 7$ PF; CB ok. 11$ i na turnie AI lub c/f zależnie od tego co wiemy o rozgrywaniu układów przez przeciwnika.
    Ale zakładajać unknown to AI. W razie czego zapłaciliśmy 50$ za notatkę.
    Ostatnio edytowane przez troll ; 21-08-2009 o 17:32

ok, wlasnie myslalem, ze pewnie ten pre powinien byc re, ale jak mowie nie gram FR w ogole :/

OK, pomijajac pre, czy w tym wypadku, powinienem zagrywac inaczej flop/turn/river (po limpie pre)

raise pre, check-raise flop imo tutaj. mało rąk z jego zakresu trafia ten flop i powinienes pule zgarnac na flopie. ale przede wszystkim błedem jest call pf, z qq nie chcesz grac multiway flopa, a zakres initial raisera jest dość szeroki - mógł izolować limpy

1) Preflop bym 3-betował, właśnie dlatego, że nie mam pozycji + zagrał bardzo mały bet (4bb przy dwóch limperach).

2) Ciężko kontrolować pulę OOP. Agresor PF betuje 1/2 pota na flopie z drawami. Jeżeli już cold call preflop to taki flop należałoby raisować. Jeżeli ma draw/overkards/Ax zrobi na turnie check behind i zobaczy bardzo tanio turn i river. Ewentualnie call flop i donkbet safe turn, ale check-raise flop zdecydowanie lepszy.

3) Na turnie już zagrał rozsądniejszy rozmiar beta. Wygląda, że ma coś sensownego. Jeżeli podejmujesz decyzję o check/call turna, to powinieneś sprawdzać również na river (jeżeli spadnie blank).