YouTube - Sammy Fahra and Patrik Antonius 1 mil pot! (an unusual pot)
zaczyna się 4:00 aż do końca turn i river aż 4 razy? Może mi to ktoś wytłumaczyć?
YouTube - Sammy Fahra and Patrik Antonius 1 mil pot! (an unusual pot)
zaczyna się 4:00 aż do końca turn i river aż 4 razy? Może mi to ktoś wytłumaczyć?
miss deal
zakrzywienie czasoprzestrzeni
dla mnie jako projektanta gier jest to nic innego jak złamanie zasad gry a fakt, że karty przed każdym razem nie były wkładane spowrotem do talii i tasowane to już w ogóle słaby pomysł ...
Ja pierd... jak zwykle. Chłopak pyta po ludzku o coś czego nie zrozumie a chciałby, to zaraz się zlatują specjaliści od wymyślania kretyńskich odpowiedzi. Mam nadzieję, że gdy Wy próbujecie się czegoś dowiedzieć dostajecie takie same.
Yoshi - to była gra towarzyska, w wąskim gronie. Tak jakbyś grał wieczorem z kumplami. A w takich grach można sobie dowolnie modyfikować zasady, o ile naturalnie wszyscy gracze wyrażą na to zgodę. Oni sobie wymyślili rozdanie turna i rivera dwa razy, czasami tak robią. Czasami rozdają nawet cztery razy.
Oczywiście nic takiego nie będzie miało miejsca na oficjalnym turnieju.
Woland, przesadzasz - wiadomo że zawsze ktoś merytorycznie odpowie.
Przeglądasz czasem forum 2+2?
OP: po prostu pula była na tyle duża i żadnemu z nich nie uśmiechało się zbytnio ją przegrać, więc umówili się na bardziej splitowy wariant.
Hehe, pamiętam jak na Aussie Million Cash Game 2009 Antonius przegrał trochę mniejszą pulę z fishem Roblem w PLO gdzie też 4 razy wykładali turn i river.
http://www.pokersite.org/news/live/s...d-antonius/26/
Aussie Millions PLO hand: Robl vs. Antonius - Two Plus Two Poker Forum
(Wtf w ogóle zrobił Robl z parą dam na ręce, asem i backdoorem do koloru..)
Ostatnio edytowane przez anoxic ; 23-07-2009 o 09:09
Dziękuje za odpowiedz (oczywiscie nie wszystkim -.- ).
Jak to jest towarzyska gra to ładnie panowie mają. Dobrze że nie ma takich sytuacji na turniejach bo to wszystko komplikje.
Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych
show ty by właśnie był jakby grali normalnie - na turnie przyszło karo, więc Antonius by przegrał rozdanie ...
równie dobrze ja mógłbym powiedzieć, że zaprojektowałem wariację Texas Hold`em, gdzie turn i river wykłada się 4 razy na showdownie i konsekwentnie, mógłbym powiedzieć, że w tym rozdaniu grali w moją gre, a nie w Hold`em ...
a gdyby się umówili, że na boardzie będzie dodatkowa szósta karta ? to mniej więcej to samo ... zasady zostały naruszone i koniec kropka !