Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Przegląda
    Warszawa
    Witam szanowna brać forumową

Własnie mija mój odwyk od pokera online i chciałbym sie Was spytac :

Który pokerroom promuje graczy turniejowych, tzn. gdzie można np. wyrabiac bonus tylko na Sit&GO badz MT bez stolików. To nie wszystko; chodzi mi równiez o gre na tym roomie po wyrobieniu bonusu, a co za tym idzie otrzymywanie jakichs punktów, nagród czy cos podobnego oczywiście gry tylko turniejowe bez stolików.

pozdr.

Proszę o odpowiedzi formumowiczów, którzy maja doświadczenie w tej gałęzi pokera online (gracze turniejowi S&G oraz MT)

Osobiście polecam Poker Stars. Nie ma tam jakiś rewelacyjnych bonusów (czasem trafi się 20% match bonus), ale różnorodność turniejów oraz ilość graczy w nich grająca z pewnością to niweluje. Program lojalnościowy też nie jest zły, FPP można opłacać wpisowe do turniejów, lub zamieniać na nagrody.

Natomiast jeśli chodzi o sit&go bardzo fajnym rozwiązaniem są s&g wielkostolikowe. Na PS oprócz standardowych są 18, 27, 45 oraz 180 osobowe. Chyba żaden inny pokerroom nie ma czegoś takiego.

P.S. O takich niuansach jak wygodny interfejs czy stabilność softu wiedzą chyba wszyscy, więc nie będę o nich nawet wspominał.

Sting

Przegląda
    Warszawa
    ..hmmm...

Pierwsza odpowiedz rewelacyjna StingnWo :twisted:

Czekam na kolejne

Przegląda
    Warszawa
    PokerStars ma wszystkie zalety o których pisał Sting, ja jednak dodam jedną wadę - moim zdaniem, jeśli chodzi o graczy turniejowych, to średni poziom jest tam zdecydowanie najwyższy ze wszystkich siteów, na jakich grałem.

Więc jeśli chcesz szlifowac grę, to jak najbardziej, ale jeśli chodzi o gromadzenie play money to moim zdaniem lepiej wybrać inny room.

Ja z tego powodu gram na Party Poker. Tutaj wszystko jest podobne, chociaż wybór turniejów jednak mniejszy, soft trochę gorszy, ale nieco większa fiszowatość przeciwników to wynagradza . Punkty VIP działają podobnie jak FPP na starsach (można wymieniać na nagrody lub opłacać niekóre turnieje), chociaż nie ma systemu aż tak korzystnego dla często grających (czyli czegoś takiego jak Silver/Gold/Platinum star na Starsach).

Aha, zarówno na PS jak i PP bonusy początkowe są raczej małe, dla porównania, z tego co wiem FullTilt Poker ma nieustający bonus 600 (100% depozytu), ale nie mam pojęcia, czy można go "wyrabiać" wyłącznie na turniejach. Ale podobne bonusy mają też niektóre mniejsze roomy, gdzie co prawda jest mniejszy wybór turniejów, ale też i słabsi przeciwnicy.

Przegląda
    Warszawa
    noooo.....

Jest i druga propozycja :twisted:

Ventus jak sie zdecyduje na PP to oby jak najczesciej dochodziło do spotkania na FT :twisted: np. tak jak ostatnio we wtorek na WLP

pozdrawiam

czekam na kolejne propozycje

Przegląda
    Legnica
    Jestem graczem stolikowym, ale od czasu do czasu lubie przepuscic troche pieniedzy na mtt. Musisz troche to doprecyzowac, bo jesli planujesz grac naprawde sporo to niestety jestes skazany na Party, Pokerstars lub cos z Ongame Network(np. Betsson, Hollywood czy Pokerroom), przy okazji jesli grasz wysoko to tez wlasciwie zostaje Ci Pokerstars i Party(tzn. sit-y powyzej 100$ i turnieje ponad 50$).
    Jezeli grywasz od czasu do czasu i powiedzmy turnieje i sity ponizej 20$, czekaj na dalsze rady.

DuzySlon

PS Kiedys ktos wspominal cos dobrego o Primie niestety nie wiem jak to tam wyglada.
    PS2 W tribece(doyles room, victor chandler) jest sporo gry na wysokich NL byc moze jest tam tez sporo turnieji na wysokich stawkach.
    PS3 Ja osobiscie grywam na UB, ale to bardziej z sentymentu i struktury blindow.

Przegląda
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez losadamos
    noooo.....

Ventus jak sie zdecyduje na PP to oby jak najczesciej dochodziło do spotkania na FT :twisted: np. tak jak ostatnio we wtorek na WLP
    Tia tylko że jak mna mój gust ten mój pobyt na FT trochę za krótki był... .

Skoro już o FT mówimy, to Party ma jedną fajną rzecz, której nie ma na Starsach, mianowicie wbudowany w software interfejs do robienia deal na FT (nie we wszystkich turniejach jest dostępny, ale w większości "regular tournaments" tak).

Wygląda to tak, że wszyscy uczestnicy kilkają, że chcą deal, a chip leader proponuje podział (domyślnie jest podany podział kasy wg chip count, który IMHO jest bradzo dobrze zrobiony i z reguły gracze się na to zgadzają).

Wczoraj była z tym fajna akcja... :lol: byłem chip leaderem, ale jeden gość zrezygnował z dealu bo chciał, zeby zostawić coś do powalczenia. Musieliśmy wyjść i zagrac jedno rozdanie, żeby na nowo "odpalić" ten interfejs ... - był akurat mój BB, wszyscy fold - jak należy - a ten gość gra all-ina... Ja mam w ręku ATo (4-handed) i pytam się go, czy na pewno wie, co robi? nie dostałem odpowiedzi więc daję call, on pokazuje 66, flop Axx, turn A, szóstki nie było i pożegnał się z turniejem 8). Tak to sprawdziła się stara prawwda, że zachłanność nie popłaca... :lol: :twisted:

Nie będę zakładał nowego wątku więc "trochę" odswieżę ten jakże młody ( swoją drogą ciekawe ze jeszcze 3 lata temu tylko PS mialo sity wielo stolowe )

Tak więc sprawa jest taka, nie gram wogóle CashGames, tylko sity 9/10osob oraz MTT, i szukam jakiegoś roomu właśnie do MTT gdzie można spokojnie grać jakieś turnieje do 5$ jak narazie ale oprócz PS i FTP( o ile to niejedyne roomy do gry MTT, przynajmniej na tych stawkach ), bo dzisiaj ściągnołem sobie betssona bo kilka osób widziałem że tam gra i wielkie LOL, 3 turnieje na krzyż i to jeszcze jakies razzy omahy itp a jak juz holdem to 100 zetonów na start albo blindy po 3minuty (choć sity całkiem nieźle chodziły widziałem ). Ipoker znam także nie polecać .