Ciekawa reka z turnieju Betfriends PolishPokerCup2 z minionego weekendu. Bede pisał jakby w 3ciej osobie bo bardziej chodzi o rozegranie reki rpzez przeciwnika niż mojej
blindy 1.5/3k
SB 66k
BB ok 120k
sredni stack ok 65k
Reką ma miejsce na bubblu, 11 graczy, płatnych 10 czyli cały FT
na SB siedzi Darek, mniej znany ale dobry gracz, rozumiejacy gre bvb, gre na bubblu etc. IMO gracz podchodzacy do gry matematycznie.
Na BB jest Soprano
historia:
gra na bubblu ciągneła sie juz z około 1h. W grze jest kilku shortów. Wczesniej (jak zostały 2 stoły) było sporo akcji miedzy sb a bb, głównie na blindach albo button vs sb. Soprano w tych pojedynkach nie wariował ale blinda tez za czesto nie oddawał. np podbicie Darka z buttona i Soprano z AJ tylko calluje. flop Jxx i Soprano gra c/c turn x i check- check, riv X i value bet Soprano.
Jednak to ja zdominowałem ogólnie cała gre na bubblu, raisując wiekszośc rak i zgarniając co chwila blindy.
Darek kilkukrotnie otwierał i zrzucał pf na 3bety moje czy od Doliego. Mógł wyglądac na troche stiltowanego
Darek dostaje AK na sb, foldy do niego on otwiera do 9k, Soprano na bb sprawdza. Flop TT2 Darek czeka, Soprano gra 12,5k i DArek odwija się all inem za ok 55k
co sądzicie, jak rozgrywacie tutaj te AK ?