1. 12/6 to jest NIT. 19/13 to po prostu TAG. To, że jest słaby nie wynika akurat ze statów podanych przez Ciebie.
2. Na stole 5 osobowym pojęcia UTG i buttona nie mają takiego wyrazistego kształtu jak na FR.
3. A z jakiej pozycji miałby najchętniej 3-betować jeśli nie z blindów?
7% to duży zakres. Ja 3-betuję standardowo AQ+, JJ(TT)+ i mam 3%.
4. Jeśli faktycznie jest to słaby i czytelny gracz można dać call z intencją próby późniejszego wygrania (ograniczenia strat) w zależności od jego akcji.
Zdaje sie że ktos tu przecenia strasznie staty przynajmniej na moje oko. Rais jest utg od rega (sila) jak sadze i rer z sb (sila), dokladajac do tego jeszcze fakt ze jak twierdzisz gosc jest murowaty to ma tam aa kk ak qq i tyle. Wazne moim zdaniem jest to co gosc robi na turnie. Jesli masz notke ze nie 2 bareluje(3 bareluje ) z golymi over. To mozesz faktycznie callnac xxx na flopie gdzie q jest juz x-em i bet turn choc masz racje ze nie ma znaczenia wtedy co masz o ile on tylko nie wie ze ty wiesz(w sensie ze za czesto nie bedzie tu floatowanek). W kazdym razie skoro wiemy ze range tego goscia jest tak waski why bother twoje jj jest rownowazne z 22 i jak nie ma set value a nie ma dzieki za gre.
Ciekawe jest jeszcze czy przypadkiem ten dyzy 3bet nie jest telem ze to ak czy cos a duze pary reraisuje inaczej, wtedy calldown na q high heh. Ostatecznie bez zadnych dodatkowych info z notek bym to poprsotu zrzucil bo jest warte tyle samo co 22.
brawo
Również uznałem, że fold jest najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji... ale paradoksalnie jest imo trudniejsze pytanie... jak gramy z QQ?
ja gram najczęściej call na takiego zioma
No wlasnie dobrze mowisz lubczyk ta reka niewiele rozni sie od jj przeciwko jego rangowi ( w sensie gorszych i tak on tam nie ma raczej). Wlasnie jakis dobry gosc twierdzil ze na utg rais od taga
jak ktos jest tez tight to nie ma sesnu reraisowac sb (wogle z niczym) bo tracisz cale value bo dobry gosc oplaci cie tylko z kk lol. Moze tak samo olac ten spot bo tak czy siak jest marginalny(WIem ze jestem nitem takze nie smiac sie tam).
zauwazcie ze to jest 5 handade tak wiec staty 19/13 jak na 5handade sa dosc nitowe, 3bet 7% jest duzy, ajego mega duzy 3bet wg mnie wskazyje na AK/AQ, tak wiec imo sa dwa wyjscia:
1. 4bet/allin na PF
2. call i allin na flopie bez AKQ
jezeli mialbys QQ to 4bet/allin PF