Zamieszczone przez
cARALooH
Doswiadczenie, instynkt, przeczucie, intuicja.
Wiedzialem, bo poprostu wiedzialem.
Czasem nie mam pojecia co ktos ma bo tak gra, a czasem wiem, np. po szybkosci wcisniecia przysiku BET, I 3bb, gosc zawsze dawal 2bb. TAK LOL, niezwracacie na to uwagi, a ja zwracam na wszystko.... ja wiem ze moglby to zrobic specjalnie ale wiem ze nie robi.
Gram po prostu tricky, specjalnie nie raisuje z AA, dlaczego ??? bo to jest przewidywalne, Gosc UTG i tak by callnal/ raise,
przy flopie 223, leja go 22, 33, na co mnie zapewne nie obstawia
tym bardziej AA.
Czasem slowplauje seta, zeby go nastepnie zrzucic, bo wiem ze malo kart ratuje przeciwnika,zlapie 1 z 6 outow, ale co tam Staram sie grac tak zeby nikt nie wpadl na to co mam.
Lubie callowac UTG z AA, a w nastepnym rozdaniu reraisuje z 109s 6 przeciwnikow z buttona. Jak gram rece to przewaznie raise, reraise, vs 1 max 2 slow play.
Dlatego jak gram slow play, wiem ze gosc mial KK, to i tak chce poniesc jak najmniejsze straty.
Zrzyciliscie kiedys seta czy flopie A 2 9 rainbow ?
gosc z UTG limp , co bylo nienaturalne dla mnie(bo zawsze raise),ja call 22, shorstack call. Gosc z UTG check, short all in z A8, UTG call, i juz wiedzialem ze on ma seta ASOW.
Zrzucilem seta dwojek.
Tak jestem debilem, to sie zdaza 1/100, ale zrzucilem i mialem racje.
Nie mowie o graniu kilku stolow, bo dla mnie taka gra mija sie z celem, obecnie gram 2-3 sit n go 5$ ale jest ciezko..
Bo nie gram kartami, tylko sie patrze jak kto sie zachowuje, ile betuje, jak szybko, itd.
Dobre granie dla mnie nie polega na matematycznej analizie, ze co 33 utg mam zrzuci. all call z late.
Kiedys tak gralem , jak wiem ze gosc ma flush draw, i mnie raisuje, to wale all in to jestem 60/40, daje mu ten turn.
Potem juz ma tylko 20, jak zlapie pasuje.
Dzieki temu nie odpadlem juz mnostwo razy, Czy mam brac 60/40 skoro i tak wiem ze go okroje z czipow ?
Macie AK , ktos puscil ALL IN ?? DLa mnie to easy fold,
powyzej 10% czipow nie ryzykuje coinflipa. Chyba ze ponizej 30BB.
Jezeli ktos MA 22 to juz 50/50, powiecie moze bluf. moze ma Ax.
Tylko ze jak wiem co ma to po co ryzykowac, ryzykuje z ludzmi ktorzy wiem ze spasuje.
Poprostu tak juz gram.