Im wyzsze stawki tym wieksza agresja pf i stacki wchodza bardziej light.
Im wyzsze stawki tym wieksza agresja pf i stacki wchodza bardziej light.
Ostatnio edytowane przez ZetRockinghololo ; 25-07-2008 o 03:44
Jak callujesz z KK bez pozycji to takie są skutki.
Potem Ci wywala Asa na flopie i zaczyna sie rozkmina.
Yyy moze mial AK, to dobrze ze nie wszedlem all in.
Moze miec teraz rownie dobrze JJ 99, obstawiał cie na niską pare, i tyle. Jak mam KK, to all bez zastanowienia. Zal Ci ze przegrasz z KK w cash game ?? Graj za kase ktora mozesz przegrac.
hmm widzę, że wiele osób chyba nie wie co znaczy otwarcie z UTG na FR i 4bet w wykonaniu tight-passive
A mnie zastanawia jak to jest możliwe, że gość z PFR 3% może być wygrywającym na tych stawkach!? Kto z nim przegrywa!?
Ostatnio edytowane przez Kirek ; 26-07-2008 o 16:50 Powód: usunięty zbędny cytat
No wlasnie tacy co łudzą sie, ze ma JJ lub, ze na takim flopie KK nie mozna spasowac.
musi grać rewelacyjnie postflop - innego wytłumaczenia nie widzę
choć bardziej prawdopodobne jest dla mnie, że Pepone ma po prostu na niego zbyt małą próbkę i gość w rzeczywistości nie jest wygrywający
Zupełnie nieopłacalny call w pre flopie. Insta fold. Robiąc założenie że trafimy seta na flopie musimy pamiętac że przeciwnik ma 4 karty aby trafic asa, a to daje mu jakies 15%. Ogólnie jeżeli wchodzimy do takiej akcji z zamiarem rozegrania pasywnego po missed secie musimy miec klarowną sytuację że oddsy są po naszej stronie. Tutaj w pocie jest 210$ przy ef. stacku 286$ co daje call za ponad 10% maksymalnej puli, nie wspominając o redrawach przeciwnika na 15%.
Ok, nigdy więcej takich "call".
Dziękuję wszystkim.
Pepone
Rozwalaja mnie opinie takich mistrzow nl10, dla ktorych KK = never fold. Trzeba miec swiadomosc, ze im wyzej, tym o wygrane trudniej, a w tym przypadku reraise allin, nawet jezeli powiekszymy zakres rak goscia do AA,AK i QQ, bo innej mozliwosci dla takich statow nie przewiduje, jest -EV z prostego powodu: ze gosc po naszym allinie zrzuci wszystko oprocz AA. Prosty dowod:
EV = 0,33*0,2*406$+0,66*120$-0,33*0,8*406$= -1,2$.
0,33 - Ma AA
0,2 - wygramy KK vs AA
406 - wygrana/przegrana netto po allinie
0,66 - nie ma AA
0,8 - przegramy KK vs AA
A to, ze ma JJ-, bo nas obstawil na niska pare, jak zrobilismy reraise po po 3becie z UTG i callu z MP to juz zasluguje na nominacje do Lotow.