-
tak jak w temacie jakie lepiej grac(jakie wy gracie sng)turbo sng gdzie blindy rosna co 5 min czy zwykle gdzie rosna co 10 min i dlaczego?(soft to POKERSTARS)
-
Ja bym wolał zwykłe, bo turbo bym chyba psychicznie nie wytrzymał
-
jezeli chodzi o pokerstars to zdecydowanie sity turbo, zwykle trwaja zbyt dlugo, a w turbo i tak jest sporo gry na poczatku
-
w turbo masz to samo, tylko mniej czasu z tym schodzi
-
To samo? Odnosze wrazenie ze wieksze znaczenie ma szczescie a nie skill ale jesli tak nie jest, wyprowadzcie mnie z bledu. Ja gram zwykle ale moze rzeczywiscie powinienem sprobowac turbo
edit: Jak zmienic styl gry do turniejow turbo?
Ostatnio edytowane przez shabovy ; 06-07-2008 o 22:05
-
W turbo więcej zależy od szczescia (mniej rąk grasz, które determinują twoj wynik), wiec tym samym wariancja jest większa, a także roi sie zmniejsza. Jednak biorąc pod uwage fakt ze je sie krócej gra pewnie to sie jakos wyrównuje. Niestety nie wiem, ja gram normalne.
-
Gram turbo na ongame gdzie blindy rosna co 3min i nie wyobrazam sobie zebym mial czekac dluzej do strefy z wysokimi blindami...
Osobiscie wybralem turbo i to sh (jeden sng trwa ok 20min) bo szybka gra w jakis sposob mnie stymuluje - zmusza do koncentracji...nie wyobrazam sobie czekac dluzej niz 15s na ruch przeciwnika...
Wszystko zalezy od osobistych predyspozycji...
A jezeli chodzi o aspekt szczescia to nasi przeciwnicy maja takie same szanse - uwazam ze na turbo duzo latwiej jest popelnic blad...
Ostatnio edytowane przez demigod01 ; 07-07-2008 o 18:46
-
Ja na PokerStars gram SNG tylko i wyłącznie w formule turbo (sh). Moim zdaniem poziom czasowy danej wielkości blindów jest wystarczający do normalnej gry. Na Unibecie zaś SNG w formule turbo nie da się grać więc tam gram SNG w zwyklej formule.
Tak więc myślę, że na PS powinieneś grać SNG w formule turbo
-
Gram na Betssonie $5+0,5 i sprobowalem turbo ale jednak zwykle mi bardziej odpowiadaja, grajac po 4 stoliki nie nudze sie, a wydaje mi sie ze zwykly jednak daje wieksze mozliwosci
-
nie rozumiem, od pewnego momentu i tak się liczy tylko ICM, więc po co czekać na niego 30-40 minut?