tez tak sadzilem ze 200 blech bede musiał popracować nad moim bankrollem
Przed chwilą sprawdzałem i rzeczywiście tak jest... :/ Raczej uniemożliwia to grę w znacznym stopniu. Nie da się tego wyłączyć?
Dopiero od paru dni gram 11$ SnG 9 FR Mini Table title na Ongame, przez rok gralem 4 SnG 22$-55$ na Ongame/PS/FTP, ale m.in pod wplywem tego tematu chcialem sprobowac multitablingu.
Generalnie mam pytanie odnosnie ROI, poniewaz obecnie wynosi ono 16% i z reguly sesje koncze na miejscach 777554221 lub 985544113 cos w tym stylu. Nie jestem z tego zadowolony, w jaki sposob generalnie poprawic wyniki ? Kiedy gralem 4 SnG utrzymywalem ROI powyzej 30% bez wiekszych problemow, a tutaj jak na loterii Nie wspomne juz o ilosci bad beatow do ktorych trzeba miec mega cierpliwosc.
Gram agresywnie, w okolicach bubble/casha nawet bardzo, przy poczatkowych blindach staram sie podwoic, etc.
Pozdr
Reb
Co do ROI 30% na turbo niewykonalne, nawet przy jednym stole na ekranie, oczywiscie wariancja duza wiec na probce 500 turnieji moze i taki byc, a jeszcze wieksza na Ongame gdzie blindy 3 minutowe. Co do normalnych SNG mysle ze wykonalne dla najlepszych graczy(oczywiscie mowimy o srednich stawkach) przy malej ilosci stolow na raz.
Multitabling znacznie obniza ROI % , ale ilosc turnieji na h i szybkosc wyrabiania bonusow ci to wynagradza z nawiazka.
Pzdr
Wojtas
mi wychodzi ROI w okolicach 15%, jednak próba jest jeszcze za mała (300 sitów).
Polecam filmy sitowe ActionJeffa z CR, po ich obejrzeniu gra staje się baaardzo łatwa.
Dla porownania rozegralem sobie kolejne sesje po 6 SnG. Wyniki o niebo lepsze :
151933 / 462271 / 3210425
Z tego co zauwazylem, tutaj po prostu wiecej mysle, a przy 9 stolach mechanicznie wszystko idzie...
przynajmniej u mnie.
Nie gram turbo, jedynie normalne 8 min. ROI na poziomie 10-15% na niskich/srednich stawkach + bonusy wyjdzie lepiej niz ROI 25-40% na tych samych stawkach ? Tak mniej wiecej ?
Ps. W ciagu 3 dnich zrobilem na razie 104 SnG. Wiarygodne wyniki sa od 500? 1000?
Pozdr
Reb
Ostatnio edytowane przez Rebel ; 11-01-2008 o 17:55
Ile trzeba zagrac zeby ocenic swoje roi zalezy od Pokerroomu. Srednio przy normalnych 500 turnieji daje jakiekolwiek, w sensie pierwsze blade pojecie, przy turbo trzeba 1000 zagrac. Aby miec dobrze okreslone ROI trzeba zagrac 2-3 razy tyle. A na OnGame czy inncyh 3minutowych jeszcze to tak razy 1.5 przemnozyc.
Nie oceniaj swojej gry po pojedynczych sesjach, nie podawaj z nich wynikow bo nic nie znacza. Wyniki sa po tysiacach. Patrzenie na wyniki po konkretnych sesjach zabije gre kazdego gracza SNG. Przykad - co do wielkosci downswinga - gracz majacy 9% roi (bardzo dobry wynik na srednich stawkach - czyli dobry gracz) po rozegraniu 5000 turnieji (to wcale nie taka duza liczba) ma 36% szans (sporo) ze bedzie mial w miedzyczasie 100-buyinowy downswing!
Polecam http://forumserver.twoplustwo.com/sh...ad.php?t=73786
Co do ROI przy turbo (w dlugim okresie czasu w sesie tysiace):
ROI 15% to jest max na niskich stawkach
ROI 10% to jest max na srednich
ROI 5% to jest max na wyzszych (najlepsi na swiecie na top stawkach maja roi tak 3-5% vide sharkscope)
Ostatnio edytowane przez grasiu ; 11-01-2008 o 18:13